. Ma Mátyás napja van.
Az 56-os hősök előtt tiszteleg a megye
2019-10-23 10:34:22
Az 56-os hősök előtt tiszteleg a megye

Az 56-os hősök előtt tiszteleg a megye

Október 23-án Baranyában a városokban,  falvakban megemlékeznek az 1956-os eseményekről.

Pécsen  a hagyományokhoz híven a Színház téri 56-os Munkástanács emlékműnél kezdődik az ünnepségek sorozta koszorúzással, ahol Perényi József, a Mecseki Munkástanácsok Szövetségének elnöke emlékezik meg a hősökről. Este hat órától a 48-as téren az 1956-os mártíremlékműnél tartanak megemlékezést, ahol Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora mond beszédet, az események sora 19 órakor a Kodály Központban Pál István Szalonna és bandája  koncertjével zárul.

Szigetváron a Zrínyi téri kegyeleti parkban délelőtt, Szentlőrincen délután az Ifjúsági úti Sportcsarnokban, Kozármislenyben a templomtéren kerül sor  a megemlékezésekre. Komlón a Komlói Színházban ünnepi műsorral emlékeznek az 56-os hősökre, majd a résztvevők megkoszorúzzák az 56-os emlékkövet, a Városházi emléktáblánál pedig ünnepi megemlékezést tartanak. Harkányban az Ősparkban a Szabadság szobornál és az 1956-os Emléktáblánál tartanak koszorúzást, este héttől a református templomban ünnepi Istentiszteletre kerül sor..

Az októberi nemzeti ünnepnaphoz igazodva változik a vonat-, távolsági-, és helyi tömegközlekedés rendje. Október 23-án az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, míg a távolsági autóbuszok a munkaszüneti napnak megfelelő menetrend szerint.

A boltok, áruházak ma zárva tartanak. A nemzeti ünnepen a benzinkutak, az éttermek, a szórakozóhelyek, a kisebb családi kézben lévő kiskereskedelmi egységek, valamint az ügyeletes gyógyszertárak nyitva lesznek.

Utoljára frissítve: 2019-10-23 10:35:33

További híreink
Jövőre a kerékpárosok városa lehet Pécs
A domborzati viszonyok mellett főleg a hiányzó infrastruktúra az oka, hogy Pécs nem volt a kerékpáros közlekedés fellegvára.
2020-02-22 20:26:51, Hírek, Környezetünk Bővebben
Hogyan tervezz egyedi fényképes telefontokot?
Unod már a telet? Csempésznél egy kis tavaszt az öltözködésedbe, de még kicsit borús az idő egy virágos felsőhöz? Fejezd ki magad egy egyedi, fényképes telefontokkal!
2020-02-22 19:52:11, Hírek, Környezetünk Bővebben
Miről ismerhető fel egy jó minőségű kutyaeledel?
Lehetsz akár kezdő vagy gyakorló kutyatartó, a kedvencednek való ideális étel kiválasztása mindig kihívás.
2020-02-22 19:42:30, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Számos új projekttel, elképzeléssel alakult újjá a ZSÖK Galéria Divíziója.
Bővebben >>