. Ma Ervin napja van.
Az elhunytak emlékére
2018-10-31 02:57:50
Az elhunytak emlékére

Az elhunytak emlékére

A Pannon Filharmonikusok Giuseppe Verdi nagyszabású művét, a minden érzelmet megmozgató Requiemet adja elő az elhunytak emlékére október 31-én.


Az olasz zeneszerző Giuseppe Verdi emblematikus darabja a Requiem  ami akár önmagában képes képviselni egy egész műfajt,  csendül fel a  Kodály Központbanaz elhunytak emlékére. Az esten olyan kivételes énekeseket hallhat a közönség, mint Kolonits Klára, Szántó Andrea, Kovácsházi István, Gábor Géza, valamint Csiki Gábor vezetésével a Magyar Állami Operaház Énekkara. A Pannon Filharmonikusokat a zenekar vezető karmestere, Bogányi Tibor dirigálja.  


A mű lehetőséget teremt  a hallgatóságnak a zenei élmény mellett  az elmélyülésre, ugyanis hallhatja  a szerzőt elmélkedni a halálról, életről, gyászról, félelemről, reményről, feltámadásról. Az est egyik szólistája az Operaház művésze, Kovácsházi István lesz, aki nem első alkalommal adja elő Verdi darabját, mégis úgy érzi, minden előadás újabb tartalommal egészíti ki a művet.


Mint elmondta, ahogy egyre érettebbek leszünk, úgy jelenik meg mindig másképp bennünk az, amit tapasztalunk, amit megélünk.  Kitért arra is, hogy az oratorikus műveknél gyakrabban megesik vele  az, hogy kíváncsian vesz elő valamit, amit pár éve nem énekelt, mert tudja új gondolatokat hoz majd magával.


A zenei élmény mellett a koncert előtt a közönség  A Kodály Központ előtt mécseseket gyújthat,  emlékezhet meg szeretteiről.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról. ...
Bővebben >>