. Ma Ervin napja van.
Az olvasás mindenkié
2021-12-29 19:35:24
Az olvasás mindenkié

Az olvasás mindenkié

A Csorba Győző Könyvtár és az Olvasás a Gyerekekért Alapítvány összefogott a fiatalok körében való olvasás népszerűsítéséért és a támogatásra szoruló gyermekek segítéséért.

A pécsi székhelyű Csorba Győző Könyvtár Baranya egyik fontos tudás- és közösségi központjaként mindig is feladatának tekintette a gyerekek olvasóvá nevelését, valamint a hátrányos helyzetben élők esélyeinek növelését. Missziójuknak tekintik, hogy az egész megyében meghatározó szerepet töltsenek be az olvasás népszerűsítésében, Baranya kulturális örökségének megőrzésében, s ezt a célt programok szervezésével, valamint innovatív ötletek megvalósításával igyekeznek elérni.

Tevékenységük ezen a ponton találkozottaz Olvasás a Gyerekekért Alapítvány alapelveivel, amit az Alexandra Kiadócsoport vezetője, Matyi Alexandra és Szántó Dániel író hozott létre 2021-ben.  Kiemelt helyen szerepel az általuk megfogalmazott célok között, hogy a gyerekek és a felnőttek körében egyaránt felhívják a figyelmet az olvasás fontosságára, annak jótékony hatásaira, valamint iskolákkal, könyvtárakkal és más intézményekkel együttműködve azoknak a fiataloknak az elérése, akik számára az olvasás nem a mindennapi életük része, nehezen jutnak hozzá a könyvekhez.

 

Az alapítvány – akárcsak az azt létrehozó Alexandra Kiadócsoport – székhelye Pécsett található, nem volt kérdéses, melyik régióban kezdi meg  az olvasást népszerűsítő tevékenységét. A közös céloknak köszönhetően rövid időn belül a Csorba Győző Könyvtárral országosan is egyedülálló együttműködés keretében népszerűsítik az olvasást és a könyveket. A közös programszervezésen és adománygyűjtésen túl az alapítvány kapcsolatba került Baranya kistelepülésein működő fiók könyvtárakkal és közösségi terekkel is, ami lehetőséget teremt arra, hogy közvetlenül az érintettektől szerezhetik be az igényeiket, hogy hatékony segítséget tudjanak nyújtani az olvasás népszerűsítéséhez olyan nehéz körülmények között élő gyermekek és fiatalok körében, akiknek a könyv nem része a mindennapjaiknak.

Utoljára frissítve: 2021-12-29 19:39:32

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>