. Ma Ervin napja van.
Az Ördögkatlanon idé is lesz Bölcsész Udvar
2019-08-01 03:04:34
Az Ördögkatlanon idé is lesz Bölcsész Udvar

Az Ördögkatlanon idé is lesz Bölcsész Udvar

Nagyharsányban az Ősi Pincészet udvarán az Ördögkatlan fesztiválon idén is számos programmal várja az érdeklődőket a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara.

A kultúra, a társadalomtudományok, a bölcsészet és a művészetek – egyszóval a pécsi bölcsészkar világába pillanthat be, aki betér a Pécsi Bölcsész Udvarba július 31. és augusztus 3. között. Beszélgetésekben, játékos együttlétben, koncerteken és színházi előadások során tapasztalhatják meg a kar leendő hallgatói, hozzátartozóik és az érdeklődők, milyen is a hamisítatlan pécsi bölcsész hangulat.
 
Idén is 4 napon keresztül, minden nap más-más témában merülhetnek el a fesztiválozók. Találkozhatnak Nyáry Krisztiánnal, akivel az udvarlásról beszélgethetnek. Köles Ferenc és Várnagy Kinga szereplésével  Írjál és szeressél címmel felolvasó színházi előadásra kerül sor. Ezen kívül fellép az Improvokál Társulat – akik a nézőkkel közösen keresik meg a Hamilton-ház rejtélyének megoldását –, illetve a Janus Egyetemi Színház két darabbal - Pilinszky-est, Az idegen című Camus-adaptáció – lesz jelen.

Lesz még afrikai dob-workshop, beszélgetés a magyarországi Afrika-kép alakulásáról, illetve igazi Szenegál Show Djakali Konéval és művésztársaival, továbbá  nyugat-afrikai (Szenegál, Guinea) táncok is láthatók lesznek autentikus öltözetekben. Látható lesz Szilágyi Zsófia rendezte Egy nap című film, amelyet közönségtalálkozó követ.
 
Esténként fiatal könnyűzenei formációk koncertjei hallhatók, napközben pedig a Csorba Győző Könyvtár retro olvasóligetében lehet relaxálni.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról. ...
Bővebben >>