. Ma Zita napja van.
Az uszoda helye
2015-05-29 20:28:56
Az uszoda helye

Az uszoda helye

(jegyzet)Nehéz higgadtan publicisztikát írni az új Dagály Uszoda és a környezetvédők viszonyáról.

 

Nehéz elmagyarázni az embereknek a véleményemet úgy, hogy ne csússzon be valami ordenáré káromkodás, esetleg maga a politika, de én most megkísérlem pártok, politikusok nevének említése és obszcén kifejezések nélkül elmondani a véleményem.


Ez a kis nyúlfarknyi történet ott kezdődik, hogy egy lelkes környezetvédő megosztotta az építkezésről készült fényképsorozatot azzal a szöveggel, hogy egyre kevesebb a még álló fa az építési területen. Normál esetben a szívem szakadna meg. Csakhogy most egy nem szokványos helyzetet tárt fel az a cikk, amit szintén én írtam, és amely beszámol arról, hogy mi található azon a hektáros területen. A környezetvédők most kapjanak még egyszer a szívükhöz! Rengeteg gyomnövényt, gazt találtunk ott. A sok szép fa körül. Illegálisan lerakott szemetet találtunk ott. Lakik a területen egy hajléktalan, aki abból a szemétből válogatta ki nyomorúságos lakhelyének alkotóelemeit. Azzal a viskóval szemben, a strand északi oldalán már dolgoznak a munkagépek és igen, kivágják a fákat. Helyet csinálnak az uszodának.


Nekem meggyőződésem, hogy annak az uszodának ott kell lennie a Dunára merőlegesen, a sok gaz, a hajléktalan „otthona” és az átmeneti szeméttelep helyén. Embertelen állapotok uralkodnak a még be nem épített részeken. Nem is értem, hogy lehet azt a látványt elviselni! Miképpen azt sem, hogy abban a környezetben hogyan élhet meg egy szál vörös rózsa! Ami környezetvédőket illeti: 27 életévem alatt nem láttam egy olyan híradós anyagot sem, amely arról szólt volna, hogy a XIII. kerületnek azon a részén a természetes környezet védelmében tüntetnek. Nem láttam olyan felvételt, amely azt mutatta volna, hogy zöld aktivisták szemetet szednek azon a területen. Pedig higgyék el, naponta 6 híradót nézek 13 éves korom óta. Szóval ez az egész történet a Dagály uszodának szánt terület környezetvédelméről nekem mérhetetlenül álszentnek tűnik. Ahogy már a cikk elején is említettem: inkább álljon azon a területen egy világszínvonalú uszoda, minthogy olyan gusztustalanul nézzen ki, ahogy az eddig eltelt 25 évben.


Még két tévedést szeretnék kiigazítani! Egyrészt azoknak mondanám, akik hiányolják a margitszigeti Hajós Alfréd uszoda felújítását, hogy a legutóbbi nagy dunai árvíz levonulását követően 800 millió forintot szántak első körben a létesítmény felújítására, melynek keretében új lelátókat építettek és a medencét is tatarozták. Erre már csak azért is szükség volt, mert az említett árvíz annak idején károkat okozott az infrastruktúrában. A másik, tévedésen alapuló információ szerint örökre be fog zárni a Dagály strand. Nem fog bezárni. Olyannyira, hogy most is működik, hiszen strandszezon van. Az új uszoda építése a strand északi oldalán, a régi sportpálya és a hozzá kapcsolódó öltöző területén zajlik, a kérdéses részt fallal választották el a strandtól. A környezetvédőket és a hülyeségeket terjesztő, unatkozó honfitársaimat ezúton is csókoltatom! Kár, hogy én nem érek rá ennyire unatkozni!
(Haász Rudolf )

Utoljára frissítve: 2015-05-29 20:29:32

További híreink
Fél évig vártam Bödőcsre, megérte (?)
A sokadik előadás után megfogadtam, hogy nem megyek többet, kivéve 2 stand upos előadására: Kőhalmi Zoltán és Bödőcs Tibor voltak azok.
2018-10-17 21:17:41, Hírek, Vélemény Bővebben
Elegük lett, léptek…
Mind inkább fogy a türelem.
2015-02-26 23:15:56, Hírek, Vélemény Bővebben
Bűnös mulasztás, vagy szakmai alkalmatlanság?
Úgy tűnik a pénzügyi kormányzat a pálya széléről szemléli az eseményeket, a legkisebb jele sem látszik, hogy bármit is tenni akarnának. Kik a felelősek azért, hogy az ors...
2015-01-20 15:28:48, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>