. Ma Ervin napja van.
Bagolykisasszony különleges meséje
2015-10-13 17:54:46
Bagolykisasszony különleges meséje

Bagolykisasszony különleges meséje

Négy saját bemutatóval várja a kicsiket és nagyokat, a fiatalokat és időseket a Bóbita Bábszínház ebben az évadban. Az első mindjárt zajos sikert aratott.

Az első bemutatójuk a Kárpáti Péter által jegyzett Szécsi Magda cigány meséje alapján írt, Perényi Balázs által rendezett a Bagolykisasszony meséje volt. A nézőtéren izgatottan várta az előadás kezdetét unoka és nagymama, nagypapa, bölcsődés, óvodás, iskolás és szüleik. S szinte nem akad közöttük olyan, akit egy órára ne varázsolt volna el a mese és a bábelőadás szerves részét képező zene, amelynek megalkotója Kovács Áron Ádám jó érzékkel használta a cigány népzene motívumait.

A magányról, barátságról, áldozatvállalásról, kalandokról, útkeresésről szóló  mese főszereplőjének egy magányos kislánynak a képzeletbeli barátja egy bagoly, ami különleges mesékkel szórakoztatja őt.  Mesél neki Jigről, a magányos királyfiról a Sóhajok Palotájából, aki társat keres magának hűséges segítőjével, Yük-kel a táltossá változtatott királyfival. Bejárják a földi országokat és a csillagbirodalmakat, hogy felkeressék a legszebb hercegnőket. Egyszer átrepülnek a napon, máskor a földön poroszkálnak. Körülöttük végig ott repked, figyel, segít a Bagolykisasszony, miközben mesél barátságról, áldozatvállalásról, kalandokról és útkeresésről, sok-sok humorral, játékkal és varázslattal fűszerezve.  

A következő bemutatókra már a jövő év elején februárban kerül sor, akkor  a Halasi Dániel által színpadra vitt Hüvelyk Matyit és a Kocsis Rozi rendezte Cini-cini muzsika című csecsemőszínházi előadást láthatja a közönség, április végén pedig Markó Róbert egyetemi hallgató vizsgarendezéseként a Szélkötő Kalamona című darab kerül színre.

Vendégjátékok is színesítik az évadot, Szabó Magda meseregényéből készült Bárány Boldizsár című produkciót szintén februárban a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulat Brighella bábtagozatának vendégjátékaként tekinthetik meg az érdeklődők.
 
A társulat is többfelé járt már az elmúlt hónapokban, Szatmárnémetiben a Partiumi Magyar Napokon lépett fel, Szabadkán és Magyarkanizsán pedig az Irijám és Jonibe című ifjúsági előadásukat mutatták be. Részt vettek a világ egyik legnagyobb bábos találkozóján, Franciaországban a Charleville-Mezieres-i Bábfesztiválon, ahol még utca zenéltek is. Jövő év elején, februárban pedig Lendván játsszák el Az ablak című darabot.

Utoljára frissítve: 2015-10-13 17:58:53

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
Bővebben >>