. Ma Ervin napja van.
Belgium-Egyesült Államok 2:1
2014-07-02 20:05:39
Belgium-Egyesült Államok 2:1

Belgium-Egyesült Államok 2:1

Már csak egy hely volt kiadó a brazíliai futball világbajnokság negyeddöntős pozíciói közül, ezért pedig Belgium és az Egyesült Államok válogatottjai küzdöttek meg egymással.

 

A belgák az F csoportot nyerték meg, mindhárom eddigi meccsüket egy góllal nyerték, ha ez most is megtörténne, akkor nagy lenne az öröm este Brüsszelben. Nem lenne kisebb Washingtonban sem. Az amerikaiak a németek mögött lettek másodikak a G csoportban, ezért veszélyesek, mert a portugálokat döntetlenre kényszerítették, ezzel pedig megásták az ibériai csapat sírját, persze képletesen. Ami a kezdőket illeti, a belgáknál hat helyen változtatott Marc Wilmots a csapatán a Dél-Korea elleni összecsapáshoz képest. A védelemben Vanden Borre és Lombaerts helyére visszatér Kompany és Alderweireld, a középpályán ezúttal Defour eltiltás miatt maradt ki, valamint Démbélé sem játszik, bekerült viszont Witsel és De Bruyne is. Csatárposzton Januzaj és Mirallas maradt ki, ismét kezd viszont Hazard és Origi, utóbbi alighanem lőtt gólja miatt is bizalmat kapott. A másik oldalon Jürgen Klinsmann mindössze két helyen változtatott a németektől vereséget szenvedő csapatán, a középpályára Beckermann helyére Cameron került vissza, illetve a csatársorban Dempsey mellett most Bedoya kap lehetőséget a bizonyításra. Szakértők öldöklő csatára számítanak, mi szurkolók pedig reméljük, hogy ebből élvezetes kis csata kerekedik ki. Szerintem egyelőre lehetetlen bármelyik gárdát esélyesnek kikiáltani, egyenlő esélyekkel indulnak a felek az utolsó, a legjobb nyolc között kiadó helyért.

 

A belga kezdőcsapat: Courtois, Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vertonghen, Fellaini, Witsel, Mertens, De Bruyne, Hazard, Origi Szövetségi kapitány: Marc Wilmots

Az amerikai kezdőcsapat: Howard, Johnson, Gonzalez, Besler, Beasley, Cameron, Jermaine Jones, Zusi, Bradley, Bedoya, Dempsey Szövetségi kapitány: Jürgen Klinsmann

Játékvezető: Dzsamel Halmujdi (Algéria)

Nézőszám: 50000 fő

 

1. perc: A fehér mezben játszó amerikai csapat kezdi a játékot, a belgák tiszta pirosban lesznek ma! Máris egy blga helyzettel kezdünk, Origit ugratják ki a jobboldalon, egy az egyben megy a kapussal, majd hét méterről lő, Howard jól zárja a szöget és lábbal véd! Nem sokat szórakoznak a belgák!

 

14. perc: Originek taposott rá a sarkára Besler, ezért ápolni kellett a belgát, aki előzőleg gyönyörűen pörgetett egy labdát az egyik társa elé!

 

16. perc: Hihetetlen! Megint beszaladt egy kretén a pályára! Mit csinálnak ilyenkor a biztonságiak? Végül lefogják és kivezetik az amerikai szurkolót!

 

18. perc: De Bruyne indul meg a labdával, Cameron csúnyán odalép neki, ezért megkapja a meccs első sárga lapját!

 

21. perc: Bradley viszi el a baloldalon három védő között a labdát, majd beadja, a középen érkező Dempsey pedig tizenhétről a kapus kezébe emel!

 

23. perc: Az amerikaiak eladták a labdát, három védő ellenében három támadó mehetett kapura, ám De Bruyne rosszul találta el a labdát 17 méteren, így az mellé ment!

 

32. perc: Johnson sérül meg a pálya közepén, cserélni kell, Yedlin érkezik a védő helyére! Szegény rosszul lépett és a combjához kapott!

 

34. perc: Szöglet tekeredik be középre, az amerikaiak végezték el, Dempsey vette le mellel és készítette elő lövésre a labdát Jonesnak, aki tizenhétről lőtt kapu mellé! Kulturáltan focizik az amerikai csapat!

 

42. perc: Kompany rúgott oda Dempseynek, ezért a belga védőnek egy sárga lapot adott a játékvezető!

 

45. perc: Három perc hosszabbítást követően véget ér az első félidő! Az irammal nincs gond, a helyzetek is megvannak, a koncentrációval és a pontossággal akadnak problémák. A belgáknál Kevin De Bruyne nagyon jól játszik, Origi is mutat szép dolgokat. az amerikai csapat elsősorban csapatként funkcionál nagyon jól, náluk is a támadások befejezésével vannak gondok. eddig a gólnélküli döntetlen ellenére nagyon jó a meccs, bízzunk abban, hogy a második félidőben a gól sem marad el. Az ehhez szükséges dolgokat az edzőknek kell elmondani az öltözőben. Szünet!

 

Nem a cserében látják egyelőre az edzők a gólszerzés kulcsát, ugyanazok jöttek ki a második félidőre, akik kezdték az összecsapást! A játékot a belgák kezdik a második félidőben!

 

48. perc: De Bruyne hozza a jobboldalon a labdát, majd középre teszi, ahol Mertens fejelt kapura, Howard pedig kiszedi a fejest a léc alól!

 

56. perc: Alderweired szépen cselezget a jobboldalon, majd bead, középen Origi pedig a kapufára fejel! Centiken múlott a belga vezetés!

60. perc: Origi kap labdát a baloldalon, majd cselezget és beteszi középre, ahol Mertens érkezett, de a bal sarok mellé lőtt! Ezt követően Mertens csere keretében elhagyja a pályát, Mirallas érkezik a helyére!

 

62. perc: Verthongen ereszt meg egy lövést huszonhárom méterről, Howard azonban ezt is védi!

 

67. perc: Witsel jön most a labdával, majd felnéz és lő tizenkilenc méterről, a lövés egy méterrel kerülte el a kaput!

 

72. perc: Origi kap labdát nyolc méterre a kaputól és kapásból lő, de csak Howardot találja el. Közben lezajlik egy amerikai csere is, Zusi jön le a pályáról, Wondolowski a helyén a továbbiakban!

 

76. perc: Origi ugratja ki Mirallast egy fantasztikus passzal, aki a tizenegyes pontról lő, csakhogy a labda elakad Howard lábában és a kapu mellett megy ki! Ez is kimarad! Döbbenetes!

 

77. perc: Újabb belga helyzet! Ezúttal Hazardé a labda középen, aki tizenhétről lő, Howard megint szépet védett! Több góllal vezethetnének a belgák, mégsem rúgtak egyet se!

 

85. perc: Szeretik a belgák a tizenhetes számot, mert most Origi lőtt onnan nagy erővel, középről, Howard azonban fölé ütötte a labdát! Volt benne kakaó!

 

88. perc: De Bruyne nyargal középen az amerikai kapu elé, majd az akciót a baloldalon követő Hazard elé passzol, a Chelsea csatára 10 méterről, kissé jobbról célozta meg a rövid sarkot, de csak az oldalhálót találta el! A sokadik helyzet marad ki!

 

90. perc: Wondolowski kap labdát középen, teljesen egyedül van hat méterre a kaputól, ennek ellenére magasan a kapu fölé lő! Három perc hosszabbítás lesz, de az sem kizárt, hogy ennél tízszer több!

 

93. perc: Letelt a hosszabbítás, a bíró lefújja a rendes játékidőt! Még fél órát rátesznek a csapatok!

 

A hosszabbítás:

 

90. perc: Cserél Belgium, a hullafáradt Origi marad a padon, Lukaku érkezik a helyére!

 

93. perc: Vezet Belgium! Lukaku hozza a labdát a jobboldalon, beadását blokkolja a védelem, de csak időlegesen, mert a labda a hat méteren, jobboldalon álló De Bruyne elé kerül, aki onnan kilövi a hosszú alsót! 1:0

 

97. perc: Lukaku kapott labdát a tizenhatos baloldalán és vette célba a kapu bal oldalát, azonban erre a lövésre is leért Howard! Elképesztő, amit a kapus játszik!

 

105. perc: Ott a második! Eldőlt, kérem! De Bruyne robog a labdával a baloldalon, majd a tizenhatoson belül megjátszotta a mellette érkező Lukakut, aki futtából, irtózatos erővel kilőtte a bal alsót! Gyors, mintaszerű kontra volt! Jön még egy csere a végére, Bedoya hagyja el a pályát, Green érkezik a helyére az amerikai csapatba! 2:0

 

107. perc: Mégsem dőlt el! Szépít az USA! Tizenhárom percük maradt egyenlíteni! Bradley jön a labdával középen, majd a tizenhatoson belül álló Green elé emelte, aki kapásból, nagyon finom mozdulattal helyezte el a labdát a kapuban, a játékszer Howard dereka mellett ment be! Gyönyörűen csinálta Green! 2:1

 

109. perc: Most Yedlin ad be jobbról a belga kapu elé, a kifejelt labda a hét méteren álló Jones elé került, aki kapásból lőtt a kapu mellé! Újabb egyenlítési lehetőség maradt ki!

 

111. perc: Az utolsó belga csere következik ma, Hazard ballag le a pályáról, Chadli játszik tovább a helyén!

 

113. perc: Jó kis amerikai szabadrúgás kombináció végén Dempsey lőhetett kapura, Courtois azonban ezt is védte, a kipattanót meg kapu mellé lőtték! ! Nagyon nyom a fehér mezes csapat!

 

120. perc: Tartja a labdát a belga csapat, miközben kiderül, hogy már csak egy percet kell kibírniuk, ennyi lesz ugyanis a hosszabbítás hosszabbítása

 

121. Amely már hipp-hopp le is telt, a bíró pedig lefújja a találkozót! A belgák a második félidőben rengeteg helyzetet dolgoztak ki, ezt jól mutatja, hogy az egész meccsen összesen 38 alkalommal lőttek kapura, ebből 27 el is találta azt.

 

Az amerikai csapat a második félidőben alárendelt szerepet játszott, de a hosszabbítás utolsó tizenöt percében elkezdtek úgy játszani, ahogy kellett volna az egész találkozón, gyorsan szereztek is egy gólt és bár ők is dolgoztak ki helyzeteket a végén, ezeket nem tudták kihasználni, kiesésük tehát megérdemelt. Belgium, győzelmét követően Argentína ellen készülhet, ezzel a játékkal nem lesz esélytelen az elődöntőbe kerülni. De hát az is egy másik összecsapás lesz.

(Haász Rudolf)

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>