. Ma Zita napja van.
Biztonságosabbá vált az áramellátás
2021-08-30 21:30:26
Biztonságosabbá vált az áramellátás

Biztonságosabbá vált az áramellátás

A Pécs déli részén kialakított ipari park az elmúlt években sorra érkeznek a vállalkozások, amelyeknek  jelentős az energia igényük.

A biztonságos energiaellátás érdekében Pécs déli részét árammal ellátó kertvárosi transzformátorállomást több mint 720 millió forintból fejlesztették. A beruházás eredményeként nemcsak a Déli Ipari Parkba betelepült vállalatok jutottak többletenergiához, hanem a negyvenezer, környéken élő áramellátása is biztonságosabbá vált, egy esetleges üzemzavar hatásait is  kevésbé érzékelik.

A most zárult fejlesztéssel  30 százalékkal nőtt az állomásból induló 22 kV-os vezetékek száma, 8 új leágazást és egy új gyűjtősínt hozva létre. E mellett 6,5 kilométer nyomvonalon 22 kV-os földkábelt létesítettek és csaknem 20 kilométernyi kábelt építettek be. Ezzel nemcsak az energiaellátás vált biztonságosabbá, de az egyre nagyobb mértékben megújuló energiaforrások által termelt áram  rendszerbe táplálása is megoldódott. A kivitelezés során pedig  a lehető legkisebb környezetterhelésre törekedtek, a keletkező hulladék minimumra csökkentésével, mint például az új földkábeleket  a szükséges méretben rendelték meg a gyártótól.

Az egy évig tartó fejlesztés a napokban készült el, amelynek eredményeként a déli ipari parkba  most és a későbbiekben betelepülő vállalkozások  áramellátása sem jelent majd  gondot. Az elmúlt másfél évben a Lemeztechnika Kft., a Hanon Systems Kft. és a Matro Kft. épített benne üzemcsarnokot, de logisztikai és szolgáltató cégek is ott létesítettek telephelyet, s már megkezdődött az autóipari textíliákat gyártó, japán Seiren-csoport üzemcsarnokának építése is.  
 
A most lezárult beruházással nem értek végett a fejlesztések, Pécsett szeptember végéig egy új transzformátorállomást telepítenek ami a  most épülő új vásárcsarnokot látja majd el árammal, ősszel  pedig még két nagyobb bővítést valósítanak meg a város egy-egy utcájában.

Az E.ON hosszabb távú tervei között szerepel még a Déli Ipari Park transzformátor-állomásainak cseréje, amennyiben a helyi vállalatok energiaigénye tovább bővül és azt  szükségessé teszi.

Utoljára frissítve: 2021-08-30 21:42:03

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
Bővebben >>