. Ma Ervin napja van.
„Csobbanj be a múzeumba!”
2022-06-18 13:29:52
„Csobbanj be a múzeumba!”

„Csobbanj be a múzeumba!”

Idén nyáron a Janus Pannonius Múzeum izgalmas programsorozattal várja a gyerekeket.

„Csobbanj be a múzeumba!” címmel sorra kerülő félnapos programokon múzeumpedagógusok vezetésével vehetnek részt az természettudományok, a régészet, művészetek és a történelem iránt érdeklődő 11-14 éves diákok. A júniusban kezdődő foglalkozások keretében kirándulásokat, műhelyfoglalkozásokat szerveznek részükre.  

A programok sora Vissza a múltba! Időutazás a föld felett és alatt címmel június 21-én veszi kezdetét Pécsen a Káptalan utcában látható Sopianae-kiállításon. Rá egy hétre, június 28-án Mit tízóraiztak Zsolnay Vilmos lányai? kérdésre kereshetik a választ a Várostörténeti Múzeumban a Felsőmalom utcában.

A Jakab-hegyre Gábor Olivér régész vezetésével kirándulhatnak július 5-én, amelynek során régész szemmel vizsgálhatják meg az ott fellelhető emlékeket. A Vasarely Múzeum ad majd helyet  július 12-én az Alkoss úgy, mint Vasarely! műhelyfoglalkozásnak, a Mecseki Bányászati Kiállítás és Természettörténeti Múzeumba pedig a természettudományok után érdeklődőket várják augusztus 2-án a Városi Természetbúvárok, kalandra fel! program keretében.

Játszd újra! címet viseli a  múzeum július 4. és 8. között megrendezésre kerülő 10-14 éves gyermekeknek szóló nyári napközis tábora. A  kézműves és interaktív foglalkozások mellett, a résztvevők kirándulnak majd Orfűre és a Mandulásba is.

Az első napon, hétfőn a régmúlt idők játékai elevenednek meg, amelynek során  Majdán Mira régész vezeti be a gyerekeket a római kori társasjátékok világában. Ennek keretében saját bábut készíthetnek a társasjátékokhoz és dobótornyot építhetnek a kockajátékokhoz Vadvári Katalin múzeumpedagógus irányításával. A napot szerep- és közösségi játékok zárják az Északi Várfalsétány árnyas fái alatt Toldi Ildikó drámapedagógus vezetésével.

Kedd a fantázia napja lesz. A táborozók megismerkednek a Dixit társasjátékkal, majd a JPM képzőművészeti kiállításaiban képeket keresnek, amelyek alapján megtervezik és megalkotják saját kártyalapjaikat. Délután egy drámapedagógiai foglalkozás keretében megelevenítik annak világát. A nap a Tettyén számháborúval zárul.

Szerdán a természeté lesz a főszerep. A saját Dixit kártyák és játéktábla alkotását egy szabadban megrendezett szerepjáték követi, majd Morvai Anita biológus Vadak ura – Expedíció címmel természettudományos kooperatív óriás társasjátékra hívja a résztvevőket.

Csütörtökön a malmok világában tesznek kalandozást az ifjú táborozók. Orfűre utaznak, ellátogatnak az ott található malmokba, többek között kipróbálják a papírmerítést is. A Vízfő tanösvényen pedig a patak élővilágával ismerkednek meg.

A nyári tábor zárónapján délelőtt a társasjátékok kerülnek fókuszba. Délután gyalogtúrát tesznek a Mandulás játszótérre, ahol - ha nincs tűzgyújtási tilalom - tüzet raknak, szalonnát sütnek, piknikeznek a családjaikkal közösen.

Utoljára frissítve: 2022-06-18 13:30:26

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>