. Ma Erzsébet napja van.
Csúcstechnológián sajátítják el a szakmát
2019-11-05 21:56:27
Csúcstechnológián sajátítják el a szakmát

Csúcstechnológián sajátítják el a szakmát

A gépészmérnök és rokon szakmák hallgatói az őszi szemeszterben már csúcstechnológiájú eszközökön  dolgozhatnak az új műhelycsarnokokban.

Az elmúlt esztendőben Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. és a Pécsi Tudományegyetem vezetése által aláírt együttműködési megállapodás  legfontosabb céljai között szerepelt a képzés színvonalának további javítása, elsősorban a gyakorlati lehetőségek bővítésel, ennek egyik újabb elemeként épültek meg a Műszaki és Informatikai Kar új műhelycsarnokai.
 
Az épületek felszereléséhez a Hauni Hungaria több mint 14 millió forint értékű adománnyal járult hozzá, amelynek részeként világszínvonalú szerszámgépeket, gépelemeket és alkatrészeket adott az egyetemnek. Ezzel lehetővé vált, hogy a leendő mérnökök modern eszközökön tanuljanak,  amelynek eredményeként a vállalatok igényeinek megfelelő szaktudással kerüljenek ki az egyetemről. Ezen felül a hallgatók a szakmai gyakorlatukat a cégen belül végezhetik, üzemi körülmények között.
 
A haunis berendezéseket már beszerelték a gyakorlócsarnokban, így során találkozhatnak és természetesen dolgozhatnak is velük.

Utoljára frissítve: 2019-11-05 22:01:59

További híreink
Minden tizedik gyerek koraszülött
A Koraszülöttek Világnapja alkalmából családi programokat szervezett a Pécsi Tudományegyetem.
2019-11-18 21:21:34, Hírek, Környezetünk Bővebben
Messziről magasra
A pécsiség része a több nemzetűsége, amelynek fontos szereplője Európa első roma nemzetiségi, érettségit adó intézménye a Gandhi. November 19-én ismét nagyszabású koncer...
2019-11-17 22:26:51, Hírek, Környezetünk Bővebben
Erősödő Civil Közösségek pályázat újra
November 18-án (hétfő) 12 óráig pályázhatnak a dél-dunántúli régió - Baranya, Somogy és Tolna megye - civil szerveződései, közösségei az ECK2020 programba.
2019-11-16 21:02:53, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mécses gyújtással és a zene erejével segíti a Pannon Filharmonikusok a gyászolókat, az emlékezőket.
Bővebben >>