. Ma Bernadett napja van.
Csúcstechnológián sajátítják el a szakmát
2019-11-05 21:56:27
Csúcstechnológián sajátítják el a szakmát

Csúcstechnológián sajátítják el a szakmát

A gépészmérnök és rokon szakmák hallgatói az őszi szemeszterben már csúcstechnológiájú eszközökön  dolgozhatnak az új műhelycsarnokokban.

Az elmúlt esztendőben Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. és a Pécsi Tudományegyetem vezetése által aláírt együttműködési megállapodás  legfontosabb céljai között szerepelt a képzés színvonalának további javítása, elsősorban a gyakorlati lehetőségek bővítésel, ennek egyik újabb elemeként épültek meg a Műszaki és Informatikai Kar új műhelycsarnokai.
 
Az épületek felszereléséhez a Hauni Hungaria több mint 14 millió forint értékű adománnyal járult hozzá, amelynek részeként világszínvonalú szerszámgépeket, gépelemeket és alkatrészeket adott az egyetemnek. Ezzel lehetővé vált, hogy a leendő mérnökök modern eszközökön tanuljanak,  amelynek eredményeként a vállalatok igényeinek megfelelő szaktudással kerüljenek ki az egyetemről. Ezen felül a hallgatók a szakmai gyakorlatukat a cégen belül végezhetik, üzemi körülmények között.
 
A haunis berendezéseket már beszerelték a gyakorlócsarnokban, így során találkozhatnak és természetesen dolgozhatnak is velük.

Utoljára frissítve: 2019-11-05 22:01:59

További híreink
Felébred Az alvajáró
Operabemutató lesz a Kodály Központban a Pannon Filharmonikusok előadásában a bel canto nemzetközi és hazai csillagaival.
2020-02-12 21:42:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb szerep a helyi közösségeknek
Az Európai Bizottság két új kísérleti intézkedés útján ösztönzi a polgárok részvételét a kohéziós projektek helyi megvalósításában.
2020-02-10 20:13:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Sorstársi segítőket képeznek
Megtartották a fogyatékossággal élőknek szervezett első multiplikációs workshopot az akadálymentes turizmussal foglalkozó nemzetközi projekt keretében, amelynek magyaror...
2020-02-07 21:41:17, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A pécsi-baranyai képzőművészeti élet kerül a fókuszba a zsolnai Kulturális Negyed m21-es Galériájában.
Bővebben >>