. Ma Ervin napja van.
Dél-Dunántúl Turizmusáért-tizenötödször
2015-05-17 01:17:14
Dél-Dunántúl Turizmusáért-tizenötödször

Dél-Dunántúl Turizmusáért-tizenötödször

Az idegenforgalomban szerepet vállalók tevékenységét a Magyar Turizmus Zrt Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága, a hagyományokhoz híven ebben az esztendőben a Dél-Dunántúl Turizmusáért díjjal ismerte el.


A Szabó János szobrász által faragott szobrot és oklevelet idén tizenötödször ítélték oda azoknak a szervezeteknek és magánszemélyeknek, akik az elmúlt időszakban kimagasló, a régió turisztikai kínálatának erősödéséhez, vendégforgalmának sikereihez, pozitív imázsának építéséhez meghatározó módon járultak hozzá.


Ebben az esztendőben a díjat a SEFAG Zrt., ökoturisztikai fejlesztéseiért Becker Eleonóra az ország első borútja, a Villány-Siklósi borút huszonegy ezstendővel  ezelőtti megalapításáért, sikeres vezetéséért, valamint  az Ökocsali - dr. Németh Ibolya, Szakács Éva, Vass Adrienn - civil közösség, a régió világszerte trendi „food tourism” legeredetibb képviselője. Az általuk készített ételekben az erdő, mező, az árokpart vadon termő kincseit élelmiszer alapanyagként újraértelmezik, újra felfedezésükkel igyakeznek azokat bevezetni a köztudatba.


Az esemény részét képezte egy szakmai nap is, amelyen az érdeklődők  tájékoztatást kaptak arról, hogy a régióban a 2010-2014 között miként alakult a vendégforgalom, valamint az elmúlt esztendő turisztikai újdonságaival, fejlesztéseivel ismerkedhettek meg.


E mellett önálló standokon mutatkoztak be azok a kézművesek is, akiknek termékei turisztikai hasznosításra is alkalmassá tehetők, fejleszthetők. Többek között a szekszárdi Hotel Merops Mészáros saját mazsolájával készülő vendég üdvözlő kézműves csokoládé, ami a pécsi Csoko-láda terméke,  a pécsi Szappandi szőlőmagolajos, valamint szőlőmag őrleményes kézműves szappana.


A rendezvény ideje alatt újabb eegyüttműködések is kialakultak, egyebek mellett a Pécsváradi Élményvár bencés ispotálya és a Natura Con Te kézműves natur kozmetikum készítője között.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>