Az idegenforgalomban szerepet vállalók tevékenységét a Magyar Turizmus Zrt Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága, a hagyományokhoz híven ebben az esztendőben a Dél-Dunántúl Turizmusáért díjjal ismerte el.
A Szabó János szobrász által faragott szobrot és oklevelet idén tizenötödször ítélték oda azoknak a szervezeteknek és magánszemélyeknek, akik az elmúlt időszakban kimagasló, a régió turisztikai kínálatának erősödéséhez, vendégforgalmának sikereihez, pozitív imázsának építéséhez meghatározó módon járultak hozzá.
Ebben az esztendőben a díjat a SEFAG Zrt., ökoturisztikai fejlesztéseiért Becker Eleonóra az ország első borútja, a Villány-Siklósi borút huszonegy ezstendővel ezelőtti megalapításáért, sikeres vezetéséért, valamint az Ökocsali - dr. Németh Ibolya, Szakács Éva, Vass Adrienn - civil közösség, a régió világszerte trendi „food tourism” legeredetibb képviselője. Az általuk készített ételekben az erdő, mező, az árokpart vadon termő kincseit élelmiszer alapanyagként újraértelmezik, újra felfedezésükkel igyakeznek azokat bevezetni a köztudatba.
Az esemény részét képezte egy szakmai nap is, amelyen az érdeklődők tájékoztatást kaptak arról, hogy a régióban a 2010-2014 között miként alakult a vendégforgalom, valamint az elmúlt esztendő turisztikai újdonságaival, fejlesztéseivel ismerkedhettek meg.
E mellett önálló standokon mutatkoztak be azok a kézművesek is, akiknek termékei turisztikai hasznosításra is alkalmassá tehetők, fejleszthetők. Többek között a szekszárdi Hotel Merops Mészáros saját mazsolájával készülő vendég üdvözlő kézműves csokoládé, ami a pécsi Csoko-láda terméke, a pécsi Szappandi szőlőmagolajos, valamint szőlőmag őrleményes kézműves szappana.
A rendezvény ideje alatt újabb eegyüttműködések is kialakultak, egyebek mellett a Pécsváradi Élményvár bencés ispotálya és a Natura Con Te kézműves natur kozmetikum készítője között.