. Ma Ervin napja van.
Egészség hétvégéje először
2014-09-10 20:12:56
Egészség hétvégéje először

Egészség hétvégéje először

Egészség Hétvégéje elnevezéssel idén első alkalommal szeptember 12-én és 13-án egyedi programokkal várják a fürdővendégeket Harkányban a Gyógy- és Strandfürdőben.

Ismeretterjesztő előadásokkal, ingyenes szűrővizsgálatokat és különleges egészség-megőrzési és terápiás programokkal várják a fürdőzőket. Harkányba vendégek jelentős része azért érkezik ide, hogy az itt található európai szinten is egyedülálló gyógyvíz segítségével megőrizze, vagy visszanyerje egészségét.

Mint Kerényi Erika, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója elmondta, ezen a hétvégén a fürdő vendégei az interaktív előadások során szakemberektől választ kaphatnak minden kérdésükre, e mellett megismerkedhetnek számos terápiás és regenerációs módszerrel is. Orvosok beszélnek majd a harkányi gyógyvíz különleges hatásairól,  arról miként gyógyítja az egyes bőrbetegségeket, enyhíti az reumás fájdalmakat.

Szólt arról is, az Egészség Hétvégéje arra is jó alkalmat teremt, hogy megfigyeljék mely szolgáltatásokra van  a legnagyobb az igény, hogy a későbbiekben azokra helyezzék a nagyobb hangsúlyt. Elsősorban a hazai vendégeknek szólnak a programok, de tolmácsok segítségével a más országokból érkezett fürdőzők számára is elérhetővé teszik az előadásokon való részvételt.

Ezen a hétvégén, pénteken és szombaton a Gyógy- és Strandfürdő vendégei többek között ingyenes szűrővizsgálatokon vehetnek részt, kikérhetik bőrgyógyász és reumatológus szakorvosok véleményét is, valamint különleges terápiás lehetőségekkel is megismerkedhetnek. Számos módszert ki is próbálhatnak, s nem csak olyan, szokványosnak mondhatókat, mind a vízi torna vagy a táncterápia. Hanem bemutatkozik például a nevetést kiváltó gyakorlatokra épülő, a közérzetet jelentősen javító és ezáltal a betegségek ellen is hatékony hahota jóga és a tibeti eredetű hangtál-terápia. Utóbbi során különböző méretű réztálakat helyeznek a páciens testére, majd egy textillel bevont kalapáccsal finoman megütik őket. A különböző frekvenciájú rezgések segítenek ellazulni, oldják a stresszt és a hatékonyak a szervezetben lévő görcsök, izomfájdalmak ellen is.

Utoljára frissítve: 2014-09-10 20:59:57

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátad...
Bővebben >>