. Ma Ervin napja van.
Egy színpadon az egyetemisták a profikkal
2018-04-25 13:40:53
Egy színpadon az egyetemisták a profikkal

Egy színpadon az egyetemisták a profikkal

A Kodály Központ különleges, szenvedélyes táncest helyszíne lesz, ahol egy műsorban lép fel a Pécsi Balett és a PTE Táncegyüttes.

A pécsi egyetem  jelenlegi és egykori hallgatóiból, munkatársaiból álló, 2011-ben létrejött  táncegyüttese és az 1960-ban alapított Pécsi Balett újszerű közös műsorban lép színpadra május 14-én. Az est két háziasszonya Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész, a Pécsi Balett ügyvezetője és Bánkyné Perjés Beatrix táncművész, a PTE Táncegyüttes vezetője, a Táncoló Egyetem projektvezetője.

Az egyedülálló esten a Pécsi Balett Földi Béla Harangozó-díjas művész sodró lendületű alkotását, a Footstepset mutatja be. A lelket megérintő koreográfiában az alkotóerő és tánctechnikai tudás mindenek felettisége érhető tetten.

A PTE Táncegyüttes pedig a zenés filmek világába kalauzolja el a nézőket, melyek segítségével végigélhetjük történelmünket az 1900-as évektől napjainkig, Hollywoodtól Erdélyig, Anthony Hopkinstól Michael Jacksonig. Lesz minden csillogás, szaltó, pomponok és spanyol gitárok, de megható és elgondolkodtató pillanatokat is.  Műsoruk különlegessége pedig abban rejlik, hogy az előadásban szerepet kapnak a Pécsi Parkinson Betegek Egyesületének táncosai, valamint a fellépők sorában ott lesz Gandhi Hagyományőrző Együttes is. Egy-egy dal erejéig pedig az egyetem két hallgatói Balambér Tamara és a Nigériából érkezett Samuel Akinola is színpadra lépnek.

A Pécsi Balett és a PTE Táncegyüttes együttműködése nem új keletű, hiszen a Pécsi Tudományegyetem és a Pécsi Nemzeti Színház hosszú évek óta stratégiai partnerek, a Pécsi Balett pedig  - azt követően is, hogy 2017-től önálló társulatként működik  - a PTE Táncegyüttes tagjainak mentorálásában  jelentős szerepet vállal.

Utoljára frissítve: 2018-04-25 13:41:29

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>