. Ma Ervin napja van.
Élettel telt meg a Káptalan utca Pécsett
2020-08-08 14:06:57
Élettel telt meg a Káptalan utca Pécsett

Élettel telt meg a Káptalan utca Pécsett

Pécsett hagyományteremtő szándékkal indult útjára a „Pécs Nyitva” kampány részeként az augusztus 16-ig tartó Múzeum Utca Plusz.

A fesztivál számos programmal várja a pécsieket és a városba érkezőket. Egyebek mellett  gourmet piknikkel, koncertekkel, kulturális rendezvényekkel. A Káptalan utca több mint egy héten át élettel telik meg, belső udvarai különleges találkozások helyszínei lesznek az elkövetkező napokban. A programsorozat részeként ismét két napon át a gasztronómiáé lesz a főszerep.

A Múzeum Utca Plusz egyben arra is lehetőséget teremt, hogy a pécsiek és a turisták ismét felfedezzék a  város e kevésbé felkapott, Káptalan utcát, az ott található múzeumokat, azok  mindenki számára megnyíló, hangulatos, nagy, zöld belső kertekkel rendelkező udvarait. Az országos szinten is egyedülállónak mondható a pécsi  Káptalan utca, ugyanis viszonylag kis helyen, ennyi múzeum nem található egymás mellett, amelyek programsorozat ideje alatt folyamatosan nyitva tartanak, a hétfői szünnap idején is. Folyamatosan lesznek ezen idő alatt a különleges múzeumpedagógiai programokat is, az érdeklődők  megismerhetik a török kori Pécset, lemerészkedhetnek a földalatti pincerendszerbe, de lesznek tematikus esti vezetett séták is.

 

A múzeumok udvarai pedig családi programnak adnak helyet. A Kőkertben a Pagony Mesebirodalom, a kézműves foglalkozások, kisszínpadi produkciók és zenés programok várják a családokat. A múzeumigazgatóság kertjében, a pécsi söröké lesz a főszerep, míg a Vasarely Múzeum udvarán a megye borvidékének legjobb nedűit lehet megkóstolni. Esténként beszélgetni lehet a hűs kertekben zenészekkel, írókkal, művészekkel, színészekkel. A Design Ligetben, a múzeumigazgatóság udvarán kreatív kézművesek, képzőművészek piacán  lehet  böngészni a különböző alkotásokból, workshopok pedig lehetőséget teremtenek arra, hogy közelebbről is megismerkedjenek az érdeklődők a  művészekkel, kézművesekkel.


A szervezők nem titkolt célja volt az is, hogy olyan együttműködések jöjjenek létre a programsor ideje alatt, amelyek Pécset és Baranyát együtt helyezik fel a hazai turizmus térképére.

Utoljára frissítve: 2020-08-08 14:12:22

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
Bővebben >>