. Ma Ervin napja van.
Első alkalommal hirdették meg
2020-06-23 22:42:13
Első alkalommal hirdették meg

Első alkalommal hirdették meg

A Pécsi Rotary Club hosszú évek óta kiemelt feladatának tartja a Baranya székhelyén élő és tanuló tehetséges fiatalok felkutatását, támogatását, előmenetelük segítését.


- Első alkalommal írtuk ki az ösztöndíj pályázatunkat - mondja Puszpán Zoltán a Pécsi Rotary Club elnöke. -- Mindig is fontosnak tartottuk a  tehetségek felkutatását, helyzetbe hozását, ezt a kört szélesítettük ki, mert úgy gondoljuk, meg kell adni nekik minden esélyt ahhoz, hogy az életben sikeresek lehessenek. Az ösztöndíj pályázathoz egy mentor-program is kapcsolódik.


A most útjára indított, Pécsi Rotary Ösztöndíj Pályázat kiemelt célja a tehetséges és rászoruló, pécsi középiskolások támogatása, annak érdekében, hogy kiemelkedő művészeti, tudományos vagy sport tevékenységüket kibontakoztathassák, tudásukat elmélyíthessék Anyagi hátterét a Pécsi Rotary Ösztöndíj Alap képez, amelynek forrása elnyert pályázatokból és a térségben működő vállalkozások, szervezetek és magánszemélyek adományaiból adódik össze.


- Nagy örömünkre sok pályázat érkezett be, s mind az ötvenet magas színvonalon készítették el benyújtóik - mondja Márton György, az ösztöndíj pályázat ötletgazdája és egyben projekt-menedzsere. - A pályázatokat  nyolc tagból álló bíráló bizottság értékelte, előre meghatározott értékelési szempontok alapján, többek között a céljaik elérése érdekében eddig milyen utat tettek meg a pályázók, mire szeretnék felhasználni az elnyert támogatást, a családi háttér is sokat nyomott a latba, hogy valóban oda érkezzen a segítség, ahol szükség van rá. Az értékelés főbb szempontjai között szerepeltek még a tudományos, művészeti vagy sport területen elért eredmények. Hagyományt szeretnénk teremteni ezzel az ösztöndíj pályázatunkkal is, bízunk benne, hogy olyan sikeres lesz, mind a többi már futó projektünk.


A Pécsi Rotary Club összesen  1,3 millió forintot osztott szét pályázati úton tizenhat diák között  céljaik, terveik megvalósításához. A támogatottak között vannak a zenészek,,  vers- és prózamondásban jeleskedő diákok, matematikai és műszaki területen komoly eredményeket felmutató fiatalok, de a díjazottak között találunk egészen különleges területeken - film, bűvészet - kiváló eredményeket elért tizenéveseket is.

Utoljára frissítve: 2020-06-23 22:43:47

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
Bővebben >>