. Ma Ervin napja van.
Első Körber Európai Beszállítói Nap
2022-07-03 20:58:20
Első Körber Európai Beszállítói Nap

Első Körber Európai Beszállítói Nap

Pécsen mintegy 200 résztvevővel, valamint  további 100 online nézővel  tartotta meg a Körber első Európai Beszállítói Napját.

"A Körber konszern Pécsett választotta, mint helyszínt az első Európai Beszállítói Nap megrendezésére. A rendezvény célja a kihívások és lehetőségek megvitatása, valamint a beszállítóinkkal való együttműködés erősítése a jövőbeli növekedés alakítása érdekében" - mondta Michael Stietz, a Körber konszern Beszerzés és Ellátási Láncok vezetője.
 
Innovatív és fenntartható megoldásokkal, jelentős arányban hazai beszállítókra építve kívánja  megerősíteni a pozícióit az egyedi gépgyártás élvonalában a pécsi Körber Campus. A két évvel ezelőtt  elindított termékportfólió-bővítéssel jelentősen növelte a termelését.

A Körber gépgyára Pécs és egész Baranya megye legnagyobb ipari üzeme, a legnagyobb munkaadók egyike. Több mint ezer képzett és tapasztalt munkatárs, többségükben mérnökök, valamint fém- és gépipari szakemberek dolgoznak az üzem falai között. Az elmúlt esztendőben vette fel a tulajdonos cégcsoport nevét és kezdett bele ezzel párhuzamosan jelentősen bővítette gyártmányainak körét. Jelenleg a logisztikától a gyógyszeripari minőségellenőrző- és csomagológépeken át gyártanak berendezéseket a világ minden pontjára.

„A megrendelők által elvárt minőséghez olyan beszállítói partnerekre van szükségünk, akik mind a termékek színvonalában, mind a határidők betartásában megfelelnek a világpiac igényeink” – hangsúlyozza  Megyeri János ügyvezető. Kitért arra is, hogy a pécsi gyárban a Körber első Európai Beszállítói Napján  közel kétszázan vettek részt, akik a partnercégek kétharmadát képviselték, jelentős részben Magyarországon működő vállalkozásokat.

„Azt szeretnénk, hogy a pécsi gyár – ami egyébként mára a globális Körber csoport legnagyobb üzemévé nőtte ki magát – a lehető legnagyobb mértékben a hazai beszállítókra támaszkodjon. Felelősségünknek érezzük, hogy a régiós gazdaságban betöltött súlyunkat használva pozitív hatással legyünk a kisebb itthoni cégek fejlődésére és ezzel együtt a foglalkoztatásra” – foglalta össze a társaság ars poeticáját az ügyvezető.

A tervek megvalósítása gyakorlatilag már elkezdődött.  Az általuk gyártott berendezések körének bővítésének köszönhetően 2021 óta dinamikusan nő a hozzájuk beérkező  megrendelések száma. Ez pedig duplán jó hír a dél-dunántúli gazdaságnak, hiszen a gyarapodó cégnek új munkavállalókra van szüksége, továbbá a beszállító vállalkozások is további megrendelésekre számíthatnak.

Utoljára frissítve: 2022-07-03 21:01:42

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az építőipari megrendelések csökkenése magával hozza a külföldi, uniós munkavállalás lehetősége iránti fokozot...
Bővebben >>