. Ma Ervin napja van.
Embercsempész a bíróság előtt
2016-04-25 13:29:58
Embercsempész a bíróság előtt

Embercsempész a bíróság előtt

Gyorsított eljárásban emelt vádat  a Siklósi Járási Ügyészség embercsempészés bűntettének előkészülete miatt egy horvát állampolgár  ellen.


A horvát férfi a nyomozás során ismeretlen maradt két társával megállapodott abban, hogy bevándorlókat fognak Magyarországon át Ausztriába szállítani oly módon, hogy a magyar-horvát államhatáron jogszerűtlenül átjutott személyeket a horvát férfi Magyarországon bevárja, majd a két társa segítségével Ausztriába szállítja. Ennek során a bíróság elé állított férfi a személygépkocsijával a menetoszlop élén haladt volna azzal a feladattal, hogy nem várt esemény bekövetkezésekor értesítse a többieket.


Április 7-én egy ismeretlen személyazonosságú férfi Horvátországban hat afrikai  származású bevándorlót szállított személygépkocsijával a magyar-horvát határ közelébe, majd tájékoztatta őket, hogy a Karasica folyón juthatnak át Magyarországra. A hat migráns személy ezt követően a folyón átkelt és Magyarország államhatárát jogszerűtlenül átlépte, itt azonban határellenőrzés során őket elfogták.
A horvát férfi Magyarországon Illocska községben várta a bevándorlókat, mikor észlelete a helyszínen tartózkodó rendőröket, megpróbált elhajtani, azonban őt a rendőrök igazoltatták és elfogták.


A  horvát állampolgárságú férfi ellen embercsempészés bűntett előkészületének  megalapozott gyanúja miatt emeltek vádat.

Utoljára frissítve: 2016-04-25 13:32:01

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>