. Ma Ervin napja van.
Épülnek a sportközpontok
2015-05-21 13:32:50
Épülnek a sportközpontok

Épülnek a sportközpontok

Az Egészség-megőrzési és sportolást ösztönző együttműködési kezdeményezés  nevet viselő  keretében Baranyában három eltérő adottságú település fogott össze az ott élők érdekében.

Május 31-ig elkészülnek a több mint 37 millió forintból, uniós támogatással megvalósuló beruházások, Nagykozáron műfüves futballpályát építenek, míg Borjádon a meglévő iskola szépül meg, benne sportközpontot alakítanak ki.

- A településeken ütemszerűen haladnak a munkálatok. Jelenleg Nagykozáron a műfüves focipálya aljzatának kiegyenlítése történik, amire pár nap múlva ráfektetjük a speciális műfű szőnyeget - mondja  Selmeczi György, a község polgármestere.

A Nagykozártól 30 kilométerre fekvő Borjád is csatlakozott a projekthez, ahol az egykori iskolaépületet újítják fel és annak környezetét is rendezik. Az önkormányzat a létrejövő sportközponthoz már beszerezte az eszközöket is, amik a héten kerülnek a helyükre.

- Már festik az iskola épületét, hamarosan elkészül így már június 1-vel birtokba vehetik a helyiek az új sportközpontot. Emellett egészséges életmóddal és az egészségmegőrzéssel kapcsolatos programokat is tervezünk kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az biztos, hogy sportos nyár előtt állunk - teszi hozzá Schäffer Tibor, Borjád polgármestere.

A  több mint 37 millió forintos, vissza nem térítendő uniós támogatásból valósultak meg a kétezer embert érintő beruházások.

Utoljára frissítve: 2015-05-21 13:33:38

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>