. Ma Ervin napja van.
Erdők Hete a Mecsekerdőnél
2012-09-30 16:07:44
Erdők Hete  a Mecsekerdőnél

Erdők Hete a Mecsekerdőnél

A hagyományokhoz híven idén is számos program várja a természet szerelmeseit  a Mecsekerdőnél az    Erdők Hete rendezvénysorozat keretében.
 
Október 1. és 7. között  kerül megrendezésre a XVI. Erdők Hete rendezvénysorozat, amelynek dei jelmondata: Fedezd fel az erdőt az erdésszel! A jelmondat hangsúlyozza az erdészek szerepének fontosságát az erdőkkel kapcsolatos ismeretek átadása során. Az idei rendezvénysorozat három kiemelt témát állít a figyelem középpontjába, az erdőgazdálkodás munkahelyteremtő szerepe, a magyar erdők részesedése az európai természeti örökségből és a fának, mint megújuló energiaforrásnak a fontossága.
 
A Mecsekerdő Zrt.  is számos programmal várja a város és a megye lakóit. Október 1-6.-a között az erre a hétre beosztott osztályok Árpádtetőn az erdei iskolában „Fedezd fel az erdőt az erdészekkel” címmel erdészek vezetésével vesznek részt a Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola terepi programjain.


Október 2-án 9-13 óráig a Szent István térre játékos természetismereti vetélkedőre hívja a Mókus Suli a 3-4. osztályosok és az 5-6. osztályosok 4 fős csapatait.  A vetélkedőn tárgyjutalmat kapnak a legügyesebb csapatok. Ugyanezen a mapon 9-13 óráig „Ültess fát és használj fát” címmel 30 perces vetítéses előadásokat tartanak a Mecsekerdő erdészei Pécsett, a Szent István tér 9-ben, a Civil Közösségek Házában.


Október 4-én 8-15 óráig Kodály Központban Erdőzsongás címmel a Dél-Dunántúli Filharmónia Ifjúsági Bérlet sorozatában az erdőhöz  – erdő, madarak, vadászat, a természet -  kapcsolódó zeneművek csendülnek fel.  Ezen a napon kerül sor a felelős erdőgazdálkodásról szóló film vetítésére is.


Október 5-én, pénteken 18 órakor Kodály Központban a Mecsekerdő bemutatja: Benjamin Britten Noé bárkája című  operáját. Az ősbemutatón a mű a Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusai és a Budapesti Énekes Iskola tanulói közreműködésével csendül fel.

 

Október 10-én   Alsókövesd, Nagymátén Fekete István nyomában címmel kerül sor a Duna-Dráva Nemzeti Parkkal közösen  az író életéről, az erdő-mező növényeiről, állatairól általános iskolásoknak szervezett természetismereti, terepi akadályversenyre.


Október 13-án és 14-én 10-15 óra között Almamellék-Sasréten az  Erdei Kisvasúton játékos  programok - kisvasutazás, szakvezetéses tanösvény túra, fasúly-tippelő és mozdonytoló verseny, kézműves játszóház, íjász bemutató és oktatás  - várják a családokat a XVI. Erdők Hete Fedezd fel az erdőt az erdésszel! jelmondata jegyében.

Utoljára frissítve: 2012-10-09 12:06:14

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pia, drog, függőségek. Bár a probléma minden esetben összetett, a legújabb kutatások szerint a háttérben ADHD ...
Bővebben >>