. Ma Zita napja van.
Erősödő Civil Közösségek pályázat újra
2019-11-16 21:02:53
Erősödő Civil Közösségek pályázat újra

Erősödő Civil Közösségek pályázat újra

Az Emberség Erejével Alapítvány a Nyílt Társadalom Alapítványokkal együttműködésben idén is meghirdette az Erősödő Civil Közösségek támogatási programot mintegy 100 millió forintos keretösszeggel.

Az alapítvány a közösség, a nyitottság, a cselekvés, az autonómia és az emberi méltóság szellemében tette közzé az Erősödő Civil Közösségek pályázatot a Nyílt Társadalom Alapítványokkal együttműködésben Dél-Dunántúlon működő civil szerveződések, közösségek számára. A mintegy 100 millió forintos keretösszegre november 18-án délig várják a közösség, a nyitottság, a cselekvés, az autonómia és az emberi méltóság szellemében születő pályázatokat.

Hazánkban jelentős probléma a széttöredezett társadalom és a párbeszéd hiánya, ezen a közösségek erősítésével lehet változtatni. Az elmúlt években a civil kezdeményezések kiszolgáltatottabbá váltak, a civil társadalom működési nehézségei általánosak lettek, ami fokozottan jellemző a kisebb településekre. A program célja a közösségek, civil szervezetek autonómiájának szélesítése, valamint helyi társadalmi problémák enyhítése. Cél az emberek és szerveződések közötti bizalom, kapcsolat és együttműködés erősítése.

A program első évében a százmillió forintos keretösszegére 111 pályázat érkezett, mintegy 200 milliós forrásigénnyel. A támogatott pályázatok közül 37 Baranya, 11 Tolna, és 12 Somogy megyében valósult meg, ezek között 47 volt a bejegyzett civil szervezet, 13 pedig informális közösségként működött, 37 pályázat az Indító, 23 az Erősítő kategóriában nyert támogatást. A második évben 144 pályázat érkezett be eddig. A keretösszegre két és félszeres, közel 260 millió forintos forrásigényre adtak be kérelmet a támogatást igénylők. A támogatott pályázatok közül 36 Baranya, 13 Tolna, és 11 Somogy megyében valósul meg, 4 pedig több megyét átfogó, régiós projekt a Dél-Dunántúlon. A támogatást elnyerő pályázók között 50 a bejegyzett civil szervezet és 14 az informális közösség, 24 pályázat az Indító, 40 az Erősítő kategóriában valósul majd meg.

Utoljára frissítve: 2019-11-16 21:03:38

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>