. Ma Ervin napja van.
Fejlesztések az energiahatékonyság jegyében
2019-07-07 20:59:26
Fejlesztések az energiahatékonyság jegyében

Fejlesztések az energiahatékonyság jegyében

Az európai uniós támogatásnak köszönhetően önrészre sincsen szükség a százmilliós energiahatékonysági fejlesztés megvalósítására  Komlón.

Évek óta zajlik az önkormányzati ingatlanok energetikai korszerűsítése Komlón. A pályázati lehetőségek és a város saját fejlesztési forrásainak maximális kihasználásával többek között számos közintézményt, a Szent Borbála Otthont és az óvodákat is érintette a projekt. Az épületek állapotától függően például szigetelésre, fűtéskorszerűsítésére és napelemek telepítésére került sor a legtöbb helyen. A következő, harmadik energetikai nagyprojekt keretében a sportlétesítmény korszerűsítésére kerül sor.


Mint Polics József a város polgármestere elmondta, a az elmúlt esztendőben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett  pályázaton sikerrel szerepeltek, amelynek eredményeként több mint 162 millió forint támogatást nyertek el – a beruházások megvalósításához szükséges teljes összeget -  a sportcsarnok és a Komlói Bányász futófolyosója fejlesztésére.


A sportcsarnok – az eltelt években, több lépésben felújított – épületére napelemeket telepítenek, a futófolyosóra viszont alaposabb átépítés vár. Külső falszigetelést és új nyílászárókat kap az épület, korszerűbbre cserélik a fűtési rendszert, napelemek kerülnek a tetőre és ráadásként a mosdókat is akadálymentesítik.


A pályázati pénzre már leszerződött a város, a kivitelezésre pedig hamarosan kiírják a közbeszerzési pályázatot. Ennek eredményétől függően indulhat a tényleges munka. A tervek szerint az átadásra  2021 júniusában kerül sor.

Utoljára frissítve: 2019-07-07 21:00:11

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott sz...
Bővebben >>