. Ma Zita napja van.
Félmilliárdból fejlesztenek
2017-03-17 22:00:41
Félmilliárdból fejlesztenek

Félmilliárdból fejlesztenek

Ebben az esztendőben saját forrás felhasználásával  több mint félmilliárd forintos beruházást hajt végre az E.ON, melynek  keretében elektromos és gázvezetékeket, közvilágítási kábelek cseréje történik meg. A munkálatok március második felében indulnak.

Az energiaszolgáltató cég Baranyában 5000 kilométernyi  elektromos és 3200 kilométernyi gázvezetéket üzemeltet, amelyből 1600, illetve 565 kilométernyi Pécsett található. A  meghibásodások számának csökkentése megelőzése, a biztonságos  áram- és gázellátás érdekében saját források felhasználásával folyamatosan fejlesztik, karbantartják a hálózatokat, s cserélik le az elhasználódott vezetékeket.

Mint Gelencsér Lajos vezérigazgató elmondta, az elsődleges szempont a  biztonság, ezt szolgálja a folyamatos és tervszerűen végzett beruházás sorozat, amelynek keretében ebben az esztendőben 550 millió forintot fordít a cég  Pécs gáz- és áramhálózatának megújítására, illetve ennél valamivel többet a megye többi településére. Kitért arra is, fontosnak tartják, hogy még az előtt  kerüljön sor a berendezések, a hálózatok felújítására, mielőtt ezek hiányába növekedni kezdene az üzemzavarok száma.

Az első beruházások márciusban indulnak. Pécsett többek között a Magas-lati úton a földgáz gerincvezeték cseréjére kerül sor,  de hasonló munkálatok várhatóak a Diósi úton, a Zöldfa utcában, valamint a Légszeszgyár és az Alsómalom utca egy rövidebb szakaszán. A Megyeri út több pontján kerül sor az elzárók cseréjére – amelyek üzemzavar esetén gyors beavatkozásra adnak lehetőséget.

A fejlesztési és rekonstrukciós munkák tervezésekor az elmúlt évihez hasonlóan kiemelt helyen szerepelnek  a közvilágítást érintő beruházások. E mellett továbbra is hangsúlyosak az ellátás biztonságát szolgáló fejlesztések, karbantartási munkák  Szintén  ebben az évben kerül sor a Hősök tere kisfeszültségű kábelhálózatának átépítésére is. Az újonnan megjelenő igényeknek megfelelően a Déli Ipari Parkban és a Vásártéren is zajlanak majd fejlesztések.

Utoljára frissítve: 2017-03-17 22:05:52

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
Bővebben >>