. Ma Ervin napja van.
Fesztivál a fesztiválban
2016-06-17 09:34:36
Fesztivál a fesztiválban

Fesztivál a fesztiválban

Országos kistermelői fesztivált szervez  első alkalommal az almáskeresztúri Kaba Farm június 18-án.


Az immár harmadik Szalmakalap Fesztivál keretében sorra kerülő rendezvény  elsődleges célja a kistermelők és termékeik mind szélesebb körben történő bemutatása. Minderre jó alkalmat teremt a családok körében mind népszerűbb Szalmakalap Fesztivál, amelynek során mód nyílik arra is, hogy a termelők közvetlen kapcsolatot létesítsenek a leendő vevőikkel, megismertessék velük a termékeiket, elbeszélgessenek velük, többek között az egészséges táplálkozásról, életmódról.

Mint Kaba Lamine, a Kaba Farm tulajdonosa, aki maga is gazdálkodó,  kecskéket tart a tejükből pedig elsősorban különböző ízesítésű sajtokat készít elmondta, néhány éve határozták el a feleségével, hogy megosztják az otthonukat, a szemléletüket a hozzájuk hasonlóan gondolkodó termelőkkel és vásárlókkal, létrehoznak egy közös teret, ahol a szabadban, zöld környezetben, kötetlenül beszélgethetnek egymással. Így született meg a Szalmakalap Fesztivál ötlete, ami ebben az esztendőben már kétnapos lesz.

Két évvel ezelőtt, 2014 júniusában rendezték meg elsőt pályázati források felhasználásával, ami már akkor sokfelé elvitte a hírüket. A kistermelői piac és a különleges környezet mellett gyermek műsorok és zenei programok - magyar folk-, country, konga, jazz és afrikai népzene – is része volt a fesztiválnak. Ebben az esztendőben már két napon át tart majd a Szalmakalap Fesztivál,  azonban az eddigi, régión belüli partnereiken túl az ország legsikeresebb termelői piacait és termelőit is meghívták.

Idén is nagy hangsúlyt helyeznek a gyerek és zenei programokra. A gyerekek pónin lovagolhatnak, és a bükkösdi Lovarda Light Egyesület jóvoltából lehet majd ingyenes lovagolni körkarámban is. A felnőtteknek szervezett kerékpártúrák indulnak közeli településekről, s idén is megrendezik, naponta több alkalommal, a vendégek kedvenc programját, a terelő kutya bemutatót, amiben  a farm tíz kecskéje is részt vesz. Az állatmenhelyi kölyökkutya simogató árva jószágait pedig akár örökbe is lehet majd fogadni.

A Kaba Farm június 17-én délután 17 órától fogadja már a vendégeket, a fesztivál maga szombat éjjelig, vagy akár hajnalig is eltart,  s vasárnap, június 19-én délután 14 óráig vesznek majd búcsút a résztvevőktől.

Utoljára frissítve: 2016-06-17 09:37:24

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkentették a...
Bővebben >>