. Ma Ervin napja van.
Foci EB: Izland-Magyarország 1:1
2016-06-18 22:39:19
Foci EB: Izland-Magyarország 1:1

Foci EB: Izland-Magyarország 1:1

A második találkozón  szombaton úgy léphetett pályára a két csapat, hogy aki itt nyer, az bebiztosítja a továbbjutást.


Izland csak akkor kerül nehéz helyzetbe, ha az északiak veszítik el a két együttes ma esti randevúját. Ami őket illeti, a kezdőjükben nincs változás a portugálok ellen pályára futó csapathoz képest.


Nálunk viszont három helyen is változtatott Bernd Storck, ebből egy helyen kényszerből, hiszen Fiola Attila részleges bokaszalag szakadást szenvedett Ausztria ellen, az ő lábát egy speciális rögzítőbe helyezték, ha továbbjutunk, akkor a nyolcaddöntőben már játszhat. Fiola helyén Juhász Roland kezd  a védelem közepén, ezáltal Lang Ádám húzódik majd ki a jobbszélre. Elöl is történt két változtatás, Szalai Ádámot Priskin Tamás váltja a csatár posztján, mögötte majd Stieber Zoltán kezd, aki Németh Krisztiánt pótolja a középpályán. Egyértelműnek tűnik, hogy 4-5-1-es formációban kezdünk, ami szükség esetén átalakítható.

 

Azt azért még elmondanám a kezdők előtt, hogy az a Szergej Karaszev vezeti a mai találkozót, aki Clément Turpin-hez hasonlóan fújt már nekünk selejtezőt, mégpedig a magyar-görög partit, ami 0:0 lett a Groupama Arénában. Akkor már Dárdai Pál ült a kispadon tavaly márciusban, ő most is ott van Marseille-ben az M4 Sport szakértőjeként, a helyszíni stúdióban. Mi mást is írhatnék még? Hajrá Magyarok!


Az izlandi kezdőcsapat: Halldórsson – Saevarsson, Ragnar Sigurdsson, Árnasson, Skúlasson – Gudmundsson, Gunnarsson, Gylfi Sigurdsson, Bjarnasson – Sigthórsson, Bödvarsson – Szövetségi kapitány: Lars Lagerbäck
A magyar kezdőcsapat: Király – Lang, Guzmics, Juhász, Kádár – Gera, Dzsudzsák, Nagy Ádám, Kleinheisler, Stieber – Priskin – Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Játékvezető: Szergej Karaszev (Oroszország)
Nézőszám: 30.000 fő


1. perc: Tiszta fehérben lesznek a mieink, tiszta kékben Izland csapata! Karaszev engedélyt adott a kezdésre, az izlandiaké a labda!
10. perc: Egy jobboldali bedobás után két fejest is látunk középen, a második Bödvarssoné, aki a kapu fölé fejel az ötösről!
14. perc: Dzsudzsák baloldali szabadrúgását Priskin fejeli kapu fölé! Ugyanazt a szép, kombinatív támadójátékot látom, amit az osztrákok ellen is!
18. perc: Majdnem öngól! Stieber szerez labdát a középpályán, kitolja Dzsudzsáknak jobbra, a beadásba Skúlasson ér bele szerencsétlenül, centikkel megy el a rövid alsó mellett!
25. perc: Az izlandiak ugyanazt játsszák, mint a portugálok ellen, csak most nem húzódnak vissza annyira a kapujuk elé! Semmivel nem jobbak, mint mi! 67% a labdabirtoklási arányunk!
31. perc: Bjarnason passzol Gudmundssonnak, aki lefordul Kádárról és jobbról Király lábába lő! Ezt megúsztuk!
34. perc: Kleinheisler elvégez egy szögletet, Lang visszateszi neki a tizenhatos elé, ahonnan Laci lő jobbról centikkel mellé!
38. perc: Egy szöglet után kiesett a labda király kezéből és nem tudom mire, de adott egy tizenegyest a bíró, mert egyszerűen lövés közben elesett az izlandi! Hihetetlen! Gylfi Sigurdsson belövi! Vezet Izland!
42. perc: Gudmundsson odalép Kleinheislernek! Sárga lap! Abszolút jogos!
45. perc: Vége az első félidőnek! Vezet Izland, így megyünk szünetre!


A szünetben tehát vezet Izland a semmiből, egyébként szerintem nem jobbok, mint mi, sőt, ugyanazt játsszák, amit eddig is láttunk tőlük! Csalódást kelt eddig az eredmény, de bízzunk a fordításban! Egyébként kamubüntetőt kaptak az izlandiak, olyan ütközésből, ami miatt befújta, ezer van egy meccsen.


46. perc: Csere nincs! Folytatjuk! A magyar csapat kezdi a második félidőt!
50. perc: Bernd Storck Elküldte Nikolicsot és Bödét melegíteni! Perceken belül jönni fognak mindketten!
65. perc: Cserél Izland! Gunnarsson helyére Hallfredsson érkezik! A mieink is cserélnek! Stieber és Priskin helyén Nikolics és Böde játszik!
69. perc: Cserél Izland! Bödvarsson helyére Finnbogasson érkezik!
75. perc: Finnbogasson lerántja Guzmicsot, sárga lapot kap és nem játszik Ausztria ellen! Dzsudzsák lövi kapura, Halldórsson megfogja!
77. perc: Saevarsson buktatja Dzsudzsákot! Sárga lap, szabadrúgás! Elrontjuk!
81. perc: Kádár kap sárgát, mert elesett mellette az egyik izlandi! VICC! Ez a bíró sem fog elődöntőt vagy döntőt vezetni!
82. perc: Kleinheisler legyint a bíróra! Sárgát kap! Közben Gudjohnsen váltja Sigthórssont a pályán! Elképesztő a játékvezetés! Én is legyintgetek!
84. perc: Cserélünk! Szalai jön Juhász helyett! Ezzel Bernd Storck mindent megtett, amit lehetett!
88. perc: OTT AZ EGYENLÍTÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉS! Nikolics ad be jobbról egy szép kényszerítő után, középen beleér az egyik izlandi, most hadd ne lássam ki volt, és róla csorog be a rövid alsóba! 1:1 Egyébként Seavarsson kotorta be a saját kapujába! Köszönjük!
90. perc: Négyet hosszabbít a bíró! Ott az esély a győzelemre! Közben Nagy Ádám kap egy sárgát szabálytalanságért!
92. perc: Szalai kap labdát középen és rálövi, de gyakorlatilag feladja a kapusnak!
94. perc: Az izlandiak még elvégeztek egy szabadrúgást,, a kipattanót rátűzte Gudjohnsen, de mellé megy! ÉS MOST VÉGE! Döntetlen!


Két pontja van ezzel Izlandnak, négy nekünk! Szerintem tovább megyünk legrosszabb esetben csoport harmadikként! A meccsről azt tudom elmondani, hogy az izlandiak egy másodpercig nem voltak jobbak a magyaroknál! Sokkal többet birtokoltuk a labdát, támadólag léptünk fel, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki úgy, hogy még a katasztrofális állapotú gyep is ellenünk dolgozott. Na, meg a bíró! Egy szó, mint száz! Szép volt fiúk! Bravó!
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2016-06-18 22:48:12

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
Bővebben >>