. Ma Ervin napja van.
Foci EB: Portugália-Ausztria 0:0
2016-06-19 09:58:53
Foci EB: Portugália-Ausztria 0:0

Foci EB: Portugália-Ausztria 0:0

Portugália és Ausztria játszotta egymással a szombati  utolsó találkozót.


Már a meccs elején mindenki reménykedett abban, hogy a nekünk magyaroknak a legjobb eredmény születne, ha ez a két csapat döntetlent játszana, ugyanis ebben az esetben maradnánk a csoport élén. Azonban, ha a realitást nézzük, jobbak a portugálok. Náluk egyébként két helyen változott a kezdőcsapat az előző körhöz képest. Joao Mário ezúttal a kispadon kezd, Quaresma került be a kezdőbe, walamint Joao Pereira helyén William Carvalho kezd majd. Kellene a portugáloknak a három pont, hiszen ellenkező esetben bajba kerülhetnek.


A másik oldalon két ember is hiányzik az alap csapatból Dragovic az ellenünk kapott piros lapja miatti eltiltást tölti le, az ő helyén ma Prödl kezd. Megsérült a magyarok ellen Junuzovic, őt Ilsanker pótolja majd és a csatársorban is változtatott Marcel Koller, Janko teljesítményével nem volt elégedett, ezért Sabitzer kezdi majd ezt a meccset csatárként. Reménykedjünk abban, hogy az osztrákok most megmutatják, nem véletlenül nyerték meg a selejtezőcsoportjukat!


A portugál kezdőcsapat: Rui Patrício – Vieirinha, Ricardo Carvalho, Pepe, Guerrero – André Gomes, Quaresma, William Carvalho – Joao Moutinho,  Nani, Cristiano Ronaldo –  Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Az osztrák kezdőcsapat: Almer – Klein, Prödl, Hinteregger, Fuchs – Alaba, Baumgartlinger – Arnautovic, Ilsanker, Harnik – Sabitzer – szövetségi kapitány: Marcel Koller
Játékvezető: Nicola Rizzoli (Olaszország)
Nézőszám: 45.000 fő


1. perc: Fehér-feketében az osztrákok, piros-zöldben pedig a portugál csapat! Utóbbiak kezdik a meccset Nicola Rizzoli olasz játékvezető jelére!
3. perc: Klein jobboldali beadására Harnik érkezik középen és négy méterről a kapu fölé fejel!
6. perc: Quaresma jobboldali lövése Vieirinha fejére pattan egy védőről középre, aki kapu fölé fejel!
12. perc: Nani szerez labdát az osztrák térfélen, majd az ötös bal sarkától a kapusba lő, Vieirinha a kipattanót 16-ról lövi rá jobbról, ezt meg kiüti Almer!
22. perc: Egy kényszerítő után középen Ronaldo kap labdát William Carvalhótól, CR 7 méterről kapu mellé perdít!
29. perc: Egy baloldali beadás után Nani fejel a kapufára, a kipattanót meg fölé lövi Moutinho!
31. perc: Quaresma hátba vágja Prödl-t aztán még neki áll feljebb, Rizzoli egy sárga lappal hűti le a középpályás forrongó kedélyeit!
38. perc: Quaresma fejel egy labdát középre Ronaldo elé, aki kapásból rádől, de a kapusnak lövi oda!
40. Pepe felrúgja a tizenhatosnál Alabát, Sárga és szabadrúgás! az élesen belőtt labdát a másik a baloldalon érkező Harnik elől menti Vieirinha!
45. perc: Nincs hosszabbítás! Gól nélküli döntetlennel mennek szünetre a felek!


A portugálok vannak mezőnyfölényben, ez kétségtelen tény, ugyanakkor az osztrákoknak is megvannak a helyzeteik. Ami biztos, hogy ez a döntetlen nekünk tökéletes, maradhatna is így. Gyakorlatilag ugyanazt látom a portugálokon, mint amit az előző körben. Nyomnak, de elég egyetlen hiba és egy kontrából könnyen bajba kerülhetnek! Szünet!


46. perc: Egyelőre nem változtatnak emberanyagban a csapatok! Folytatjuk! Az osztrákok kezdik a második félidőt! Harminc méteres lövéssel kezdenek, Rui Patríciónak dolga van!
47. perc: Harnik pakol oda Moutinho lábára, jön a sárga lappal Rizzoli! Ronaldo a sorfalba vágja a szabadrúgást!
55. perc: Pepe adott labdát Ronaldónak a jobboldalon, ő megtolja és rátűzi, de véd Almer! Quaresma szögletét is Ronaldo fejeli a kapusba!
61. perc: Fuchs odarúg Quaresmának a jobboldalon, Sárga lap! A szabadrúgás nem jó!
64. perc: Osztrák csere! Alaba helyére Schöpf érkezik!
70. perc: Nem tudom, mi van ma a bírókkal! Az, hogy Karaszev megkajál egy kamu tizenegyest 18 óra 40 perc tájékán, nem meglepő, maximum azt mondjuk rá, hogy éhes volt szegény! Na, de hogy Rizzoli is elnézzen ilyen kamu szabálytalanságokat, ez nekem már sok!
71. perc: Cserélnek a portugálok is közben! Quaresma jön le, Joao Mário érkezik!
 78. perc: Hinteregger eltünteti Ronaldót a tizenhatoson belül! Büntető! Rondaldo hajtja végre és a kapufára rúgja! Hejj, de örülök neki! Életemben nem örültem ennyire kihagyott tizenegyesnek!
83. perc: Újabb portugál csere! André Gomes helyére Éder állbe az utolsó percekre!
84. perc: Osztrák csere! Sabitzer jön le, Hinterseer érkezik, ő lesz a csatár mostantól! Ezt követően egy jobboldali szabadrúgást Ronaldo fejel a kapuba, de már les volt!
86. perc: Újabb osztrák csere! Ilsanker jön le, Wimmer a helyén! Közben a bíró kezezésért oszt ki sárga lapot Schöpfnek!
89. perc: Az utolsó portugál csere keretében Rafa Silva érkezik, Nanit váltja!
90. perc: Hármat hosszabbít Rizzoli! Hajrá Ausztria! Komolyan! Olyan jó lenne egy békés döntetlen! Magyarországon most mindenki ezért imádkozik!
93. perc: Fújd már le, te szerencsétlen!
94. perc: Na, végre vége! Tökéletes eredmény született!


Mert, hogy ez azt jelenti, hogy a magyar válogatott megőrzi vezető helyét az F csoportban. Végig nyomasztó mezőnyfölényben játszottak a portugálok, csak hát Cristiano Ronaldo tudja a magyar szabályt: Tizenegyesből nem illik! Az osztrákok is szépen játszottak, más kérdés, hogy ez nekik azt jelenti, hogy nekik van a legkevesebb esélyük továbbjutni! Mit remélhetünk a szerdai meccstől? Hát azt, hogy az eddig, tőlünk tapasztalt játékkal van esélyünk elkapni a portugálokat. Annyiszor leírtam már máskor is, most kitörő örömmel teszem: Igazságos döntetlen született! Ausztria ezzel kiesés szélére sodródott, minket már nem előzhetnek meg!
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2016-06-19 09:59:34

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
Bővebben >>