. Ma Ervin napja van.
Foci EB: Portugália-Wales 2:0
2016-07-07 07:14:03
Foci EB: Portugália-Wales 2:0

Foci EB: Portugália-Wales 2:0

A franciaországi labdarúgó Európa bajnokság az elődöntőkhöz érkezett.


Négy csapat maradt állva, három mérkőzést bonyolítanak még le. Elsőként két olyan együttes játszik, amely a mutatott játék képét tekintve ellentétes utat járt be idáig. A portugálok konzisztensen színtelen, szagtalan focival jutottak el idáig, Wales pedig játszott már kifejezetten szép, európai focit az eddigi öt mérkőzésén, közülük kimondottan unalmasnak csak az északírek elleni nyolcaddöntő volt mondható. A két csapat eddigi utolsó randevúja 2000-ben, 16 évvel ezelőtt jött össze, akkor a portugálok nagyon simán, 3:0 arányban győztek. Egyértelműen ma is erre fognak törekedni, viszont a dolgukat nehezíti, hogy Pepe személyében egy sérült, valamint egy eltiltott, méghozzá William Carvalho is hiányzik majd. Emellett kikerült még a védelemből Eliseu is, tehát ezt a triót fogja pótolni Bruno Alves, Guerreiro és Danilo.


A másik oldalon Chris Colemannek mindössze két hiányzót kell pótolnia, Davies és Ramsey játékára ezúttal nem számíthat a kapitány eltiltás miatt. A védő helyét James Collins, a klasszis középpályásét pedig Ledley King foglalja majd el. Ezekkel a változtatásokkal vágnak tehát neki a felek a döntőért vívandó csatának, bármi is lesz a vége, a walesi foci mindenképpen új magasságokba emelkedett válogatott szinten, ami az ország megítélésének határozottan jót tesz. Ha a portugálok jutnak tovább, akkor pedig saját maguk elvárásait teljesítik, nagy kérdés persze, hogy ha ez megtörténik, akkor milyen játékkal. Erre is választ kapunk a következő bő két órában!


A portugál kezdőcsapat: Rui Patrício – Cédric, Bruno Alves, Fonte, Guerreiro – Joao Mário, Adrien Silva, Danilo, Renato Sanches – Nani, Cristiano Ronaldo – Szövetségi kapitány: Fernando Santos
A walesi kezdőcsapat: Hennessey – Gunter, Chester, Ashley Williams, Collins, Taylor – King, Ledley, Allen – Robson-Kanu, Bale – Szövetségi kapitány: Chris Coleman
Játékvezető: Jonas Eriksson (Svédország)
Nézőszám: 58.000 fő


1. perc: Sötétszürke mezben a walesiek kezdik a találkozót, a portugálok világoszöld mezben virítanak ma! Jonas Eriksson máris indítja a játékot! Na, lássuk!
8. perc: Egy sárga lappal kezdünk! Joe Allen kapja, miután bokán rúgja Nanit! Allen-t már kétszer figyelmeztette a bíró, harmadszorra már jár a lap, jogosan!
16. perc: Joao Mario kényszerítőzik a jobboldalon Ronaldóval, majd kapura küldi, de elvánszorog a bal kapufa mellett!
19. perc: Egy baloldali walesi szöglet gurul be középre, visszalép a labda útjába Bale, majd félfordulattal célba veszi a kaput, de ez meg fölé megy!
23. perc: Bale szólózik a jobboldalon, majd behúzódik a labdával középre és húszról Rui Patrício kezébe tüzel!
40. perc: Ez a meccs is kezd unalmas lenni, mint az eddig összes olyan, amelyhez a portugál csapatnak köze volt. Ezért jöjjön egy kis érdekesség! Portugáliában körülbelül 10 millió ember él, míg Wales 3 millió lakossal rendelkezik. Ez utóbbi adat is mutathatja, mekkora bravúr a walesiek Európa bajnoki szereplése.
44. perc: Adrien Silva baloldali beadását fejjel a jobboldalon teszi kapura Ronaldo, de annak belső felét megint nem sikerül eltalálni! Fölé megy!
45. perc: Vége az első félidőnek! Eriksson nem látja értelmét a hosszabbításnak! Lehet, hogy a végén rákényszerül egy 30 percesre szegény!


Hát ez sem álmaim focimeccse eddig! A portugálok ugyanazt hozzák, amit eddig körülbelül 495 perc alatt. Wales is csak egyszer találta el a kaput a félidő közepén, viszont az utolsó bő húsz percre ellaposodott a játék. Gyűrik egymást a fiúk, ami dicséretes is lehetne, csak én meg közben elalszok a gép előtt. remélem, a kapitányok valami olyat ki tudnak találni a szünetben, amivel egy kicsit izgalmasabb lehet a parti!


46. perc: Nem lesz csere a szünetben, viszont portugál kezdőrúgás igen, máris elvégezték! Folytassuk!

50. perc: Vezetnek a portugálok! Egy baloldali kis szögletet ível be az egyik társ Cristiano Ronaldo fejére, aki a jobboldalon emelkedik és a rövidbe fejel! Na, kérem! Meccset nyernek a portugálok az EB-n? Eddig úgy tűnik! 1:0
53. perc: Kettő a portugálok előnye! Egy baloldali beadást kifejelnek a védők a jobboldalon érkező Ronaldo elé, aki húszról rálövi, az ötösön Nani beleér és így kerül a kapu közepébe! 2:0!
58. perc: Cserél Wales! Joe Ledley helyére Sam Vokes érkezik! Középpályást vált egy csatár! Hátha bejön!
62. perc: Chester elgáncsolja Ronaldót, méghozzá egy sárga lapért cserébe! A labdához nem sok köze volt! A szabadrúgás éphhogy elkerüli a rövid felsőt!
63. perc: Újabb walesi csere! Robson-Kanu jön le, Simon Church a helyén!
66. perc: Nani jobboldali távoli lövését középre ütik ki Hennessey, ahol Joao Mário érkezik, de nem talál kaput! Utoljára cserél Wales! Collins helyére Jonny Williams áll be!
72. perc: Cristiano Ronaldo kapott sárgát egy, Jonny Williams elleni szabálytalanságért!
74. perc: Cserél a portugál csapat is! Renato Sanches indul el a kispad felé, André Gomes lép be a pályára!
77. perc: Bale kap labdát a pálya baloldalán 30 méterre a kaputól, ráküldi, de a lövés Rui Patrício ölébe csapódik!
78. perc: Az ellentámadásból Danilo kap labdát a tizenhatos jobboldalán, majd hét méterről a kapusba lő, majdnem becsorgott!
79. perc: Portugál csere: Adrien Silva helyére Joao Moutinho érkezik! Még egyszer cserélhet Fernando Santos!
86. perc: Utoljára cserélnek a portugálok! Nani jön le, Quaresma folytatja a helyén!
88. perc: Bale bemutat egy karate rúgást Cedric fején, erre a bíró is bemutatja a sárga lap felemelésének művészetét! Abszolút jogos!
93. perc: Vége! Portugália lesz ott a vasárnapi párizsi fináléban! Wales utazik haza!


Nem lehet szomorú a walesi csapat annak ellenére sem, hogy az első félidőben egyenrangú partnerek tudtak lenni. Ez a csapat két kulcsember hiányát nem bírja el és ez meglátszott a játékukon. Az egyetlen ember, aki ma próbálta komolyan veszélyeztetni a portugál kaput, az nem más, mint Gareth Bale, ám az ő tudása ma kevés volt. A portugálok ma játszottak a legjobban az egész EB-n, kár, hogy ezt korábban nem láttuk tőlük. Az aggasztó lehet a vasárnapi fináléra nézve, hogy Cristiano Ronaldo és Nani termeli csak a gólokat, de ettől függetlenül megérdemelten kerültek a döntőbe. Wales útja tehát véget ért az Európa bajnokságon, Portugália pedig az aranyéremért játszik. 
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2016-07-07 07:14:56

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>