. Ma Zita napja van.
Folytatódik a szélsőséges időjárás
2014-10-23 03:51:05
Folytatódik a szélsőséges időjárás

Folytatódik a szélsőséges időjárás

Péntekig a szélsőséges időjárás lesz a jellemző, az északnyugati szél megerősödik, viharossá fokozódik, és nagy mennyiségű csapadék várható.


Jelenleg elsőfokú (citromsárga) riasztás van érvényben a viharos széllökések miatt Baranya megye túlnyomó részére, az előrejelzések szerint holnapra csak fokozódik mind a csapadék mennyisége, mind a viharos széllökések ereje.A legerősebb szélre péntek hajnalban kell számítani, ekkor a Dunántúlon helyenként már 100 km/h körüli lökések is lehetnek.

A BIOKOM éppen ezért arra hívja fel a figyelmet, hogy Pécs közterületein és a parkerdőkben figyelmesen közlekedjen mindenki. A Malomvölgyi és Mecseki Parkerdőben ebben a két-három napban az időjárási viszonyok miatt lehetőleg senki ne kiránduljon, túrázzon.


Szerdán hajnali négy órakor érkezett meg a vihar Pécsre. Leszakadt a felsővezeték a pécsi állomáson, a nagybani piac tetejét lekapta a viharos szél. A legerősebb, 101 km/h sebességű széllökést Pogányban mérték a megyében. A Pécs-Budapest vasúti vonalon délre állt helyre a forgalom.

 

Pécsen  főként a szél által meghajlított közlekedési táblák, felborított nagy kukák, letört ágak, leszakadt vezetékek kísérték a hajnalban tomboló heves széllökések útját. Elakadt betegszállító, több tucat megrongált autó, fakidőlések, kicsavart közlekedési táblák írhatók a hajnalban megérkezett hidegfront számlájára.  A megyei katasztrófavédelmi igazgatósághoz kora délutánig hetven riasztás futott be. A tűzoltókat kidőlt fákhoz, megrongált épületekhez és vízzel elárasztott pincékhez riasztották.


További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>