. Ma Zita napja van.
Gazdag a kínálata a Design Hétnek
2017-09-29 10:14:47
Gazdag  a  kínálata a Design Hétnek

Gazdag a kínálata a Design Hétnek

A Design Hét Budapesttel és annak több városra is kiterjedő partnerhálózatával  együttműködve valósul meg  a  DesignPécs, a régió kiemelkedő kreatívipari eseménye.


A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Kreatív Ipari Klaszter, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara és további 30 kreatívipari vállalkozás hosszú évekre visszavezethető együttműködésének köszönhetően idén is közel száz rendezvénnyel társul a DesignPécs a Design Hét Budapest eseménysorozathoz. A helyi és térségi design eredmények bemutatása mellett nemzetközi vonatkozású események is várják a látogatókat a formatervezés, az építészet, a divat, a gasztronómia, és még számos egyéb alkalmazási ágból.


A Design Hét Budapest idei mottójához csatlakozva a DesignPécs is nagy hangsúlyt fektet a design gazdasági hasznosulásának bemutatására, a kreatívipari, valamint a rájuk támaszkodó mikro-, kis- és közép- vállalkozások pályára segítésére és fejlesztésére.
A DesignPécs célja, hogy megismertesse a közönséget a régió kiemelkedő kreatívipari eredményeivel, azok létrehozóival, és a munkájukat támogató – mind szellemi javakat, mind a tőkét biztosítani képes – intézményrendszerrel.


A szakmai hét  szeptember 29-én este 6 órakor a Határtalan Design kiállítás megnyitójával veszi kezdeté és l október 8-ig várja az érdeklődőket technológiai, építészeti, képzőművészeti vonatkozású designkiállításokkal, divatbemutatókkal, nyitott designlaborokkal, -műhelyekkel, kihelyezett szemináriumokkal, képzésekkel, workshopokkal, vásárokkal, fórumokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel. 

 

Ezekben a napokban koncentráltan vonulnak fel a magyar és nemzetközi szinten is ismert márkáink által reprezentált helyi nevezetességek: a kesztyűipar, az orgonagyártás, az ékszerkészítés, az építészet, ajárműgyártás, vagy a bútoripar. A mindezeket támogató legújabb kori technológiáknak és az ezek alkalmazásában megfigyelhető trendeknek pedig külön kiállításokat is szenteltek a szervezők:a 3D tervezés és nyomtatás, a kézműves termékek reneszánsza, az alulról építkező vállalkozói kezdeményezések, vagy éppen a hagyományok újragondolása, mind visszaköszönnek a programok között.

Utoljára frissítve: 2017-09-29 10:16:08

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>