. Ma Ervin napja van.
Gyenge főpróba, frenetikus premier
2018-06-14 21:11:53
Gyenge főpróba, frenetikus premier

Gyenge főpróba, frenetikus premier

Minden készen áll már arra, hogy kezdetét vegye a 21. labdarúgó világbajnokság, van azonban egy kivétel. Ez az orosz labdarúgó válogatott, amely utoljára 2017. október 7-én tudott nyerni, akkor Dél-Koreát 4:2-re verték.


Ciki, de talán ennek fényében kijelenthetjük; Oroszország szinte biztosan nem lesz világbajnok, illetve a világranglista helyezés alapján a leggyengébbek között van a tornán Sztanyiszlav Csercseszov csapata.


Ugyanez elmondható Szaúd Arábia együtteséről is, amelyet a spanyol-argentin kettős állampolgárságú Juan Antonio Pizzi irányít. Bár ő januárban egy jó formában lévő csapatot vett át az Ausztráliába távozó Bert van Marwijk-től, akkor sem lehet azt mondani, hogy Szaúd-Arábia világbajnokságot nyer.


Aki látta a mostani csatát megelőző felkészülési meccseket, az állítja, hogy a szaúdi csapat annak ellenére van biztatóbb formában, hogy sorrendben Olaszországtól, Perutól és Németországtól is kikaptak. Ugyanis a mutatott játék képe valahogy sokkal jobban nézett ki, mint az oroszoknál, ahol az újságíró kollégák a fejüket fogják csapatuk teljesítménye láttán.
Tehát most két olyan csapat kezd egymás ellen, amely háza táján a főpróba nem sikerült jól. Főleg Moszkvában gondolhatják úgy, hogy az előadás azért az eddig mutatottaknál sokkal jobban fog sikerülni.


Oroszország
Akinfejev – Mario Fernandes, Kutyepov, Ignasevics, Zsirkov – Gazinszkij, Zobnyin – Szamedov, Dzagojev, Golovin – Szmolov Szövetségi kapitány: Sztanyiszlav Csercseszov


Szaúd-Arábia
Al Majuf – Al Breik, Oszama Havszavi, Omar Havszavi, Al Burajk – Otajf, Al Dzsaszim, Al Faradzs – Al Sehri, Al Davszari, Al Szahlavi Szövetségi kapitámy: Juan Antonio Pizzi
Játékvezető: Néstor Pitana (Argentína)
Nézőszám: 78011 fő


1. perc: Piros mezben és fehér nadrágban játszanak majd az oroszok, tiszta zöldben a szaúdi válogatott. Engedelmükkel tisztázzuk az elején, hogy a szaúdi játékosok nevéből az „al” szócskát ki fogom hagyni, ezzel is megkönnyítendő a tudósítás követhetőségét és a saját munkámat. És a szaúdiak kezdenek Néstor Pitana argentin játékvezető alig hallható sípjelére.


12. perc: Eddig kellett várni az első gólra! A szituáció Zsirkov szöglete után alakul ki, amit elfejelnek a védők! Zsirkovhoz visszakerül balra, ő odaadja Golovinnak, aki még egyszer megpróbálja! A baloldalon érkezik Gazinszkij és a jobb alsóba fejel! 1:0


17. perc: Zobnyin jobboldali beadását középen a lendületből érkező Szmolov teszi kapura, de hatalmasat véd Mahuf kapus! Na, kérem! Ébredeznek az oroszok!


23. perc: Dzagojev a lábához kap sprint közben, baj van! Lehet, hogy Csercseszov mesternek cserélni kell? Mindenesetre Cserisev már melegít! És be is áll a Real Madridban nevelkedett orosz játékos! Dzagojev sír, lehet, hogy vége a világbajnokságának!


28. perc: Davszari próbálkozott egy lövéssel középről, jó 20 méterről, de hát el sem találja a kaput! Az első valamire való lövése Szaúd-Arábiának, története ötödik világbajnokságán!


31. perc: Szaúdi szabadrúgás! Faradzs végzi el jobbról, középen megtalálja Sahranit, de ő is csak a kapu feletti légteret találja… Elég soványka eddig ez a teljesítmény!


41. perc: Sokkal gyorsabban járatnak labdát az oroszok, a szaúdi tudomány elfogy körülbelül negyven méterre a hazai kaputól, Piizi elégedetlen viszont az orosz kispadon nyugi van!


43. perc: Kettővel mennek az oroszok! Rövid a passz a védelembe hátrafelé, Golovin lecsap a labdára, beteszi középre, ahol Szmolov látja, hogy Cserisev sokkal jobb helyzetben van! Ő becselezi magát 5 méterre, miután összeszedi az egyébként bűn rossz passzt és balról kilövi a bal felsőt! 2:0!


45. perc: Kettő percet hosszabbított a játékvezető, majd lefújta az első félidőt!


Az oroszok bizonyítják, hogy nem jelent semmit, hogy a felkészülési meccsek hogyan sikerülnek, Szaúd-Arábia játékától nem vagyok elájulva. Gyenge a támadójáték és a védekezés is, így viszont könnyen lehet, hogy meg sem állnak majd hazáig! Lesz még azért egy második félidő, de én arra számítok, hogy marad olyan a meccs képe, amit eddig láthattunk! A csapatok már az öltözőben, pihenjünk mi is!
Negyed órás szünetet követően folytatódik a meccs, ha jól látom, csere nincs! Az oroszok kezdik a második félidőt!


50. perc: Cserisev gólja még az első félidőben az első olyan találat volt a focitörténelemben, amelyet cserejátékos szerzett világbajnoki nyitómeccsen. Erre is 88 évet kellett várni…


52. perc: Orosz helyzet! Zsirkov, Szmolov, Szamedov a labda útja, Szamedov tüzel középről kapu fölé. Ugyanazt látjuk, amit eddig!
 58. perc: Veszélyes szaúdi helyzet! Ritka, mint a fehér holló! Davszari jobboldali beadásáról Sahrani marad le középen, miután Kutyepov nem mert belerúgni, nehogy öngól legyen! Érdekes!


64. perc: Az oroszok és a szaúdiak is cserélnek! Orosz oldalon Kuzjajev érkezik Szamedov helyére, a vendégeknél Otajf fejezi be, Muvallad érkezik!


68. perc: Golovin-Zobnyin összjátékot látok a jobboldalon, utóbbi lő a tizenhatos előteréből, a szaúdi kapus nem meri fogni, középre kiüti, majd a társai takarítanak! Majdnem összehozott egy gólt a kapus!


70. perc: Orosz csere, az utolsó ezen a meccsen! Dzjuba érkezik, aki Szmolovot váltja!


72. perc: Ott a harmadik hazai találat! Orosz bedobást követően Zbonyin elé kerül a labda a jobboldalon, akinek a beadására középen Dzjuba érkezik, aki befejeli a harmadikat! 3:0!

 

Tükörsima hazai meccs! És most már azt hiszem, hogy következő fordulóig az orosz kollégák is befejezhetik a szörnyülködést! Eldőlt a meccs!


75. perc: Közben egy kósza szaúdi csere! Sehri helyére Bahebri érkezik. Az oroszok nyugodtak, mert nem tűnik egy Lionel Messinek!


84. perc: Az utolsó szaúdi csere következik! Szahlavi befejezi mára, Assziri érkezik a helyére! Sok jelentősége nincs, kivéve a szaúdi szurkolók szemében!


88. perc: Még a végére befér az első sárga lap a világbajnokságon! Golovin kapja, miután felrúgja az ellenfelét! Ezt a külön versenyt is az oroszok nyerik!


90. perc: Na, még hármat rápakol Pitana, ezt még valahogy lepörgetik!


91. perc: Lepörgetik? Azért még a negyedik gól megszületik! Szenzációs találat! Cserisev! Dzjuba kósza felívelését veszi át, majd gondol egyet és tizenötről, balról, bal külsővel óriási gólt ragaszt a jobb felsőbe! 4:0!


94. perc: Oroszország kivégzi Szaúd-Arábiát! A végén még kapnak egy szabadrúgást, Dzsaszim meg kap egy sárgát, mert fellökte Cserisevet! Golovin elvégzi 17 méterről, kissé jobbra kaputól és betekeri az ötödik orosz gólt a rövidbe! És ezzel lesz vége! 5:0!


Parádés orosz játék a hazai oldalon, nagy semmi a vendégeknél, akik igazolták, hogy talán a legkönnyebb Ázsiából kijutni egy világbajnokságra! Nyomát se, láttam a szervezettségnek, egy fáradt, lassú Szaúd-Arábia focizott ma! Az oroszok pedig igazolták a mutatott játékkal, hogy ennél a szaúdi csapatnál sokkal jobbak!


Megérdemelt orosz győzelem született tehát, legközelebb az oroszok Egyiptommal, Szaúd-Arábia pedig Uruguay-jal játszik majd jövő kedden és szerdán! Ez volt tehát a nyitómérkőzés az oroszországi labdarúgó világbajnokságról! Olvassanak minket holnap is, amikor beindul a nagyüzem és újabb három tudósítással várjuk önöket!
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2018-06-14 22:10:19

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>