. Ma Ervin napja van.
Győzött Svédország, csoportelső lett
2018-06-27 21:42:43
Győzött Svédország, csoportelső lett

Győzött Svédország, csoportelső lett

Adott esetben akár még az is előfordulhat, hogy hiába veri meg Svédország a most következő mérkőzésen Mexikót, kiesik, mert könnyen lehet, hogy a FIFA Fair Play táblázata dönt, vagyis az, hogy melyik csapat szerzett több sárga illetve piros lapot a három csoportkörben.


Ehhez az kell, hogy itt a svédek nyerjenek 1:0-ra, illetve a másik meccsen a németek is 1:0-ra győzzenek Dél-Korea ellen! A 0:0-s döntetlen, tehát a meccs kezdésének pillanata Mexikónak kedvez, valamint a németeknek.


Ami Mexikó és Svédország kezdőcsapatai illeti, egyik szövetségi kapitány sem változtatott a csapatán az előző körben látottakhoz képest, mindkét oldalon ugyanazok kezdenek, akik legutóbb tették. Biztosnak látszik, hogy egyik csapat sem szeretné azt a fajta focit játszani, amit tegnap például a franciák és a dánok, a svédek és a mexikóiak is nagyon fogadkoznak, hogy ők nyerik ezt a mérkőzést. Lássuk, kinek lesz igaza! Őrült bő két órának nézünk elébe!


A mexikói kezdőcsapat: Ochoa – Moreno, Edson Álvarez Gallardo, Salcido – Herrera, Guardado, Layún – Lozano, Vela, Javier Hernández Szövetségi kapitány: Juan Carlos Osorio
Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Claesson, Larsson, Ekdal, Forsberg – Berg, Toivonen Szövetségi kapitány: Janne Andersson
Játékvezető: Néstor Pitana (Argentína)


1. perc: Szokásos sárga-kék szerelésében a svéd csapat kezdi a meccset, a mexikóiak sötétzöld-fehér szerelésben fociznak. A meccs játékvezetője most tényleg argentin! Néstor Pitana a neve! És ő máris kioszt egy sárgát! Gallardo 13 másodperc után, fejelés közben vágta szájon Toivonent!
3. perc: BERG!!! Belefejelt Larsson szabadrúgásába középen, ellenoldalon jött Granqvist, aki épphogy lemarad a labdáról!
6. perc: Forsberg éles szögből leadott szabadrúgását középre öklözi Ochoa, Bergről megy kapu mellé!
16. perc: MAJDNEM!!! Lozano szerez labdát a svéd térfélen, majd Velához passzol, aki centikkel a jobb kapufa mellé csavar!
26. perc: Sárgalap! Larsson talppal lemészárolja Lozanót! Nem nagyon lehet vele vitatkozni!
29. perc: Kézzel blokkolhatott egy lövést a tizenhatoson belül Chicharito! Videózunk! Néstor Pitana megnézi, és végül nem ítél tizenegyest! Janne Andersson tiltakozik a döntés ellen, de ez az argentin bírót nem hatja meg!
32. perc: BERG MEGINT!!! Egy beadást öt méterről küldene a léc alá, Ochoa azonban kiüti! Több gólos döntetlen lehetne már ez a meccs!
45. perc: OLDALHÁLÓ!!! Kettő a kettőben mennek a svédek, Forsberg ugratja ki Berget, akit Salcido nem tud eléggé kiszorítani, a tizenhatoson belülről tüzel a csatár az oldalhálóba! Ezzel le is telt az egy perces hosszabbítás! Vége az első félidőnek!


Nem rossz a mérkőzés, csak a gól hiányzik! A helyzetei mindkét csapatnak megvannak a gólszerzéshez. Az utolsó szűk 15 percben kissé alábbhagyott a csapatok lendülete, így végül maradt gól nélküli döntetlen az állás! Ha jól sejtem megszületett a világbajnokságok történetének leggyorsabban kiosztott sárgalapja, 13 másodperccel a kezdés után még senki nem kapott lapot. Ez az érdekesség még feldobta az első félidőt! Reméljük, hogy lesz gól a második játékrészben!


46. perc: Nem történt csere a szünetben, folytatjuk a meccset! Mexikó kezdi a második félidőt!
50. perc: BEKAPOTT GÓLLAL! Bajban a németek! Augustinsson! Berg jobboldali beadásába Claesson beleér, így kerül a labda hat méteren Augustinsson elé, aki bepasszolja a kapuba a vezető svéd találatot! 1:0
57. perc: Sebastian Larsson megsérül, le kell cserélni! Gustav Svenssont küldi be a svéd kapitány!
60. perc: TIZENEGYES!!! Svédország kapja, és ha belövik, nagyon komoly bajba sodorják a címvédőt! Berg kap labdát a középpályán, egyedül viszi a labdát kapura, Moreno elsodorja, ezért büntető!
62. perc: Granqvist áll oda, gyilkos erővel a jobb felsőbe lövi! 2:0 és ezzel óriási bajban vannak a németek, mert ők eggyel verték csak a svédeket és kikaptak Mexikótól!
65. perc: Mexikó cserél! Gallardo helyére Fabián érkezik és ő játszik a továbbiakban!
68. perc: Cserélnek a svédek is! Berget hívja le Janne Andersson, Thelin érkezik a helyére!
74. perc: ÖNGÓL!!! Edson Álvarez! Egy jobboldali, óriási svéd bedobás kerül a lábára, ő a bal kapufa mellé akarja rúgni, ehelyett kilövi a bal alsót! 0:3! Ilyen röhejes gól! Elképesztő!
75. perc: Mexikói csere! Guardado is lejön, beküldi a kapitány Jesús Coronát! Mindent megpróbálnak a mexikóiak!
80. perc: Svéd csere! Hilljemark érkezik Ekdal helyére! Megérdemli a pihenőt Ekdal!
84. perc: JAJJ, MELLÉ FEJELTE VELA!!! Chicharito éles szögből leadott lövése pattant a fejére, onnan ment mellé! Művészet volt kihagyni!
85. perc: Layún agya eldurrant, odalépett Toivonennek, sárga lap! Jogos!
88. perc: Lustig sem bír magával, ő is beleszáll Lozanóba, ez is sárga lap!
89. perc: Juan Carlos Osorio gyorsan le is kapja a pályáról az imént lapot kapott Layúnt nevelő célzattal! Peralta váltja a forrófejű középpályást!
95. perc: És akkor ennyi! Néstor Pitana lefújja a mérkőzést!


Győzött Svédország és ezzel megszerezte a csoportelsőséget! Végül Mexikó is örülhet, hiszen a németek kikaptak és így ők is továbbmennek! Nem volt ez egy jó meccse a mexikói csapatnak, a második félidőben döntött a maga javára Svédország! Janne Andersson együttese végig kontrollálta a második félidőt és kicsit talán a szerencsének is köszönheti, hogy nem kapott gólt! Mexikó ezzel a vereséggel az Anglia-Belgium meccs eredményeképp a G-csoport első helyére kerülő csapatot kapja majd, és ha úgy játszik, ahogy ma, akár tovább is juthat! Ezzel véget ért a délutáni program az oroszországi labdarúgó világbajnokság tizennegyedik játéknapján!
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2018-06-27 21:44:10

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>