. Ma Marcell napja van.
Ha augusztus, akkor orgona!
2022-08-03 02:26:54
Ha augusztus, akkor orgona!

Ha augusztus, akkor orgona!

A Filharmónia Magyarország szervezésében augusztusban hagyományainkhoz híven megrendezésre kerül az OrgonaPont sorozat, melynek kiemelt eseménye augusztus 6-án az Orgonák Éjszakája.

Töltsön egy éjszakát a hangszerek királynőjével és egy olyan különleges produkcióval, mint Zséda, Pálúr János és Horváth István közös koncertje a pécsi Kodály Központ parkjában. Az énekesnő Colorum című új műsorában számára kedves dalokat énekel, egy másik arcát mutatva a közönségnek. Időtlen, érzelmes, szenvedéllyel teli utazás ez, amiben klasszikus szerzők művei, jazz-örökzöldek, saját dalok átértelmezései szólalnak meg magyar, latin, francia, olasz és angol nyelven. Ebből hoz egy kis ízelítőt Pécsre.

E mellett számos  érdekességgel is várják a nagyérdeműt.  Lesz hűsítő zenei séta a Zsolnay Negyedben, kalandozás a rendhagyó planetáriumi előadáson a csillagos égbolton,  az este Bókai Zoltán orgonaművésszel és Járemko Alekszandr szaxofonművésszel zárul  a Vasutas Borkert &Fröccsöldében.

Augusztusban nem csak ez az éjszaka, de az egész hónap orgonaszótól lesz hangos. Szinte az egész ország területén megszólal a hangszerek királynője.

További híreink
Próbaüzem a pécsi pumpapályán
Elkészült az ország egyik legnagyobb kerékpáros pumpapályája a Tüskésréten.
2022-08-08 02:58:48, Hírek, Környezetünk Bővebben
Augusztus 8-tól már az új fogászati klinikán fogadják a betegeket
A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Fogászati és Szájsebészeti Klinikája augusztus 8-tól az új épületben fogadja a betegeket.
2022-08-08 02:28:34, Hírek, Környezetünk Bővebben
Fél évszázada képeznek gépészmérnököket Pécsen
Az épületgépész és a szilikátgépész szak megalapításával indult öt évtizeddel ezelőtt Pécsett a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán a gépészmérnökképzés.
2022-08-06 02:32:40, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Több éves kihagyás után újra megszervezi az egykor a településen élők találkozóját a Hosszúhetényből Elszármaz...
Bővebben >>