. Ma Ervin napja van.
Hajcsodák a tanulóktól
2022-12-09 21:19:42
Hajcsodák a tanulóktól

Hajcsodák a tanulóktól

Idén is gyönyörű hajkoronák és sminkek készültek a diákok kezei által a 34. alkalommal megrendezett Hesz János és Dudás Ági néni emlékversenyen.

Egy frissen vágott haj vagy elkészített smink után még szebbnek érezzük magunkat, mint általában. Ez így volt régen és így van most is, csak a divat változott meg. A nagy múltú szakma és azok képviselői előtt tisztelegve rendezik meg már évek óta a december első vasárnapján a fodrász és kozmetiukus tanulók versenyét. A nemes megmérettetés lehetőséget teremt, hogy e két szakma leendő művelői bemutathassák tudásukat. A regionális szintű versenynek a hagyományokhoz híven ebben az esztendőben is a Baranya megyei SZC Simonyi Károly Technikum és Szakközép Iskola adott otthont, amelynek aulája néhány órára fodrászattá és kozmetikává alakult át.

A pécsi fodrász szakma egyik legjelentősebb képviselőjének, Hesz János nevét viselő rendezvényen a fodrásztanoncok a hajfonás, a férfi modern- és klasszikus divathajvágás, valamint női alkalmi konty számokban  mérték össze tudásukat. A kozmetikus pedig, mint minden évben egy meghatározott témában készítették el a modell sminkjét. Idén ez a dzsungel volt.

Ebben az esztendőben a Regionális Fodrász és Kozmetikus Tanulóversenyre idén kilencvenketten neveztek, tizenegy városból. A pécsiek mellett érkeztek tanulók Keszthelyről, Zalaegerszegről, Siófokról, Szekszárdról, Békéscsabáról, Ceglédről, Szentesről, Kiskunfélegyházáról, Kaposvárról és Nagykanizsáról.

Kozmetikus kisfantázia versenyében az első öt helyen pécsiek végeztek, a legjobbnak a zsűri Bózsa Lívia munkáját találta.

A fodrászok versenyében a hajfonás versenyszámban az első helyen a nagykanizsai Szaturi Nikolett végzett, a második a pécsi Csalló Fanni lett. A férfi modern- és klasszikus divathajvágás kategóriában a keszthelyi  Zóka Petra állhatott fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára,  a második helyen a szintén a Balaton-part városból érkező  Berkecs Marcell végzett, a harmadik pedig a pécsi Knapp Andor lett. Az alkalmi konty versenyszámban az első helyen a békéscsabai Gyöngyösi Emerita végzett, a második a szentesi Berkecz Lilla Petra lett, míg a harmadik helyet a pécsi Schveizer Zsolt szerezte meg.  Az összetett versenyt  a keszthelyi  Zóka Petra nyerte.

Utoljára frissítve: 2022-12-09 21:20:44

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>