. Ma Ervin napja van.
Hal helyett hálót
2016-12-01 11:04:03
Hal helyett hálót

Hal helyett hálót

Az  Élelmiszerlavina nevet viselő társadalmi célú program keretében az önkormányzatok és  a civilek a földjeiken összesen 150 tonna zöldségfélét termesztettek, amelyet nehéz sorsú családok kaptak meg.

 

Nyolcadik éve  zajlik  az Élelmiszerlavina nevet viselő program, amelynek keretében  ebben az esztendőben 53 településen összesen 110 hektáron  zöldségféléket, vetették el az egyik neves agrárvállalat által felajánlott vetőmagokat. A területeket hátrányos helyzetben élő emberek művelték mezőgazdasági szakemberek irányítása mellett, akik aztán haza is vihették a megtermelt  burgonyát, paradicsomot, csemegekukoricát, zöldborsó, karfiolt és hagymát. Rajtuk kívül a pályázó önkormányzatok és civil szervezetek nehéz helyzetű kisgyermekes családokon, időseken, mozgásukban korlátozott embereken is segítettek.


Mint Czigány Tibor, a vetőmagokat felajánló agrárcég  ügyvezető igazgatója elmondta,  üzleti  filozófiájuk egyik fontos eleme a társadalmi felelősségvállalás. Ennek része az Élelmiszerlavina program, ami a kézzelfogható segítségen túl a munkálatok során a benne  résztvevőknek lehetőséget teremt a  gyakorlati tapasztalatokat megszerzésére  is. Elsajátíthatják,  miként folyik az egyes növények termesztése,  később a saját kertjeik hasznosíthatják ezt a tudásukat.


Baranyából Egyházasharaszti idén 3,5 hektáros területtel csatlakozott a  programhoz, amelyben huszonöten vettek részt és  több tonna burgonyát, 1,2 tonna paradicsomot, valamint 1 tonna paprikát takaríthattak be. A kiemelkedően jó termésből a település összes rászoruló családja kapott.

Utoljára frissítve: 2016-12-01 11:04:50

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott sz...
Bővebben >>