. Ma Ervin napja van.
Hangverseny a daganatos betegekért
2012-10-07 18:42:59
Hangverseny a daganatos betegekért

Hangverseny a daganatos betegekért

Jótékonysági  hangversenyt tartanak hétfőn este a Pécsi Tudományegyetem aulájában  a gyógyíthatatlan daganatos betegekért. A hospice világnap alkalmából sorra kerülő jótékonysági esten fellép  Elena Margolina német zongoraművésznő, a Pécsi Nemzeti Színház művészei, a  Pannon Filharmonikusok kamarazenekara, vezényel Stauróczky Balázs.  A koncert szervezője a Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány, a  befolyt összeget  ápolási eszközök vásárlására fordítják.

 

A Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány ingyenes végzi életük utolsó szakaszában lévő daganatos betegek otthoni ellátását.  Céljuk a betegek komplex ellátása: kínzó tüneteik enyhítése, otthoni ápolása, a lelki gondozása, hogy életük záró szakaszát lehetőleg fájdalommentesen, szellemi és lelki erejük birtokában, megszokott környezetükben tölthessék el. Ennek érdekében térítésmentesen  bocsátják  rendelkezésükre  a gyógyászati segédeszközöket. E mellett lelki és gyakorlati segítséget nyújtanak az ellátó családtagoknak az ápolásban és gyász időszakában egyaránt.

A nemzetközi hírű, Elena Margolina  azzal  a felajánlással kereste  meg az alapítványt, hogy ingyen fellép a jótékonysági koncertjükön. A német zongoraművésznő egyik legjelentősebb tolmácsolója Schubert zongora darabjainak. Számos zongora és kamarazenei versenyen szerepelt sikerrel, került be az díjazottak közé. Az V. nemzetközi Schubert Zongora Verseny első helyen végzett.

A neves művészhez csatlakoztak a Pécsi Nemzeti Színház és a Pannon Filharmonikusok  zenészei  is. A Pécsi Tudományegyetem pedig ellenszolgáltatás nélkül biztosítja az aulát, az egyetem  Botanikus kertje a dekorációt, s egy pécsi hangosító  cég pedig a technikát.

Utoljára frissítve: 2012-10-09 11:59:33

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról. ...
Bővebben >>