. Ma Zita napja van.
Háromszázmilliós villából vitték el az építési vállalkozót
2020-10-01 10:35:03
Háromszázmilliós villából vitték el az építési vállalkozót

Háromszázmilliós villából vitték el az építési vállalkozót

A költségvetésnek 433 millió forint kárt okozott a számlagyár. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoz.
 
A Pest megyei bűnszervezet egy héttagú, látszólag építőipari tevékenységet végző, céghálózatotirányított. A láncolatba épített cégek azonban elenyésző valós munkát végeztek, kifejezetten fiktív számlázásra, bűncselekmények elkövetésére alapították őket. A céghálón összesen csaknem  négy milliárd forintot futtattak át, a társaságokhoz beérkező összes pénzt már az utalások napján, vagy másnap készpénzben felvették.

A fiktív számlákkal a befogadó vállalkozások jelentősen csökkenteni tudták áfa- és társaságiadó-költségeiket, a bűnbanda működése így összesen 433 millió forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek. A kár egyébként majdnem teljes egészében megtérült az akcióban, a bűnszervezet irányítójának 355 millió forint értékű luxusingatlanán túl egy rejtett széfből 7,5 millió forint készpénzt, három gépjárművet és céges számlapénzeket is biztosítottak a nyomozók.

A rajtaütés napján hetven pénzügyi nyomozó és pénzügyőr dolgozott három megyében, huszonnégy helyszínen.Összesen hét személyt hallgattak ki gyanúsítottként, akik közül a bűnszervezet vezetőjét, két további tagot valamint az őket segítőkönyvelőt is őrizetbe vették. A Pécsi Járásbíróság elrendelte mind a négy személy letartóztatását.

Utoljára frissítve: 2020-10-01 10:36:38

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>