. Ma Ervin napja van.
Hét Domb Filmfesztivál harmadszor
2019-09-16 18:18:41
Hét Domb Filmfesztivál harmadszor

Hét Domb Filmfesztivál harmadszor

A harmadik alkalommal megrendezett komlói Hét Domb Filmfesztivál díjátadó gálával zárult.

 

Az M. Tóth Géza rendezte Matches című animáció nyerte el a III. Hét Domb Filmfesztivál fődíját és az azzal járó egymillió forintot. Az ítészek nagyjátékfilm kategóriában a Topolánszky Tamás által rendezett a CURTIZ - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot című alkotást, a dokumentumfilmek közül Zurbó Dorottya Könnyű leckék című filmjét, az ismeretterjesztő és természetfilmek közül Mosonyi Szabolcs Vad Balaton című alkotását találták a legjobbnak. A kisjátékfilmek közül a Susotázs, az egyéb filmek közül pedig a 2018 BRB Nature and Hunting Films promóciós videó lett a legjobb.  A diák kategória győztese a Bartúcz Anna rendezte Székely Éva megmenekülése című film lett.     

 

Az ismeretterjesztő és természetfilm, az animáció, a dokumentumfilm, a kisjátékfilm, a nagyjátékfilm és az egyéb felnőtt kategóriákban az első helyezett 300 ezer, a második 200 ezer, a harmadik 100 ezer forint nyeremény mellett oklevelet és a fesztivál szobrocskáját kapta meg. A diák kategória nyertesei tárgynyereményben részesültek a szobor és az oklevél mellett.     

 

 A felnőtt kategória filmjeit a Reviczky Gábor, Thuróczy Szabolcs színészek és Ternovszky Béla rendező alkotta zsűri bírálta el, a testület elnöke Ternovszki Béla volt.  A diák kategória filmjeit Gyenes Zsolt médiaművész vezetésével Kis-Marics Tamás médiapedagógus és Odrobina Tamás pedagógus, zenész, fotóművész pontozta.

       

A hétvégén zárult fesztivál egy hete alatt az ingyenes vetítések mellett több kísérőprogram is várta az érdeklődőket, többek között koncertek, kiállítások de a rajzfilmkészítés alapfogásaival is megismerkedhettek a gyerekek. A filmeket minden nap reggel kilenctől este kilencig vetítették a Komlói Színház- és Hangversenyteremben, a legtöbben az animációs filmekre ültek be. A Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot című filmet az országos premierrel egy időben láthatták a komlóiak, valamint az Oscar-díjas Rófusz Ferenc legújabb filmjét, Az utolsó vacsorát is.

 

Utoljára frissítve: 2019-09-16 18:35:37

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
Bővebben >>