. Ma Ervin napja van.
Hét országból mintegy hétszázan pályáztak
2018-11-23 02:57:40
Hét országból  mintegy hétszázan pályáztak

Hét országból mintegy hétszázan pályáztak

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának hallgatója, Bárdos Kata szerezte meg az első helyet a nemzetközi mesterséges intelligencia versenyen.


Az iLex és az IBM közösen meghirdetetett nagyszabású nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot versenyére hét országból mintegy hétszázan adták be pályázatukat. A  beérkezett pályamunkák közül a legjobb 50 került a nemzeti zsűri elé. A hét ország legjobbja  közül y egy  nemzetközi zsűri választotta ki a győztest. A zsűri tagjai az adott pályamunka szakmai tartalma mellett, annak piaci felhasználhatóságát, a pályamű beadójának kreativitását és magát a témaválasztást  helyezték bírálatuk, döntésük meghozatalának középpontjába.


Ez év októberében elsősorban a jogi és gazdasági főiskolai, egyetemi hallgatók számára -, de nem kizárva más szakterületen tanulmányokat folytató hallgatókat sem – írták ki azt a pályázatot, amelynek elsődleges célja az volt, hogy a jelentkezők megmutathassák a mesterséges intelligencia által teremtett új lehetőségeket.


A résztvevők LEXI, az iLex virtuális üzleti asszisztense mintájára, az IBM Watson Virtual Assistant fiókjában térítésmentesen regisztrálhattak, majd a saját fiókban építették fel saját, egyedi megnevezésű és szakirányultságú robotjukat. A cél az volt, hogy a mesterséges intelligencia lehetőség szerint valamennyi funkciójának a saját chatbotba történő beépítésével olyan üzleti asszisztenseket hozzanak létre, amelyek segítenek nemzetközi kiterjesztésű jogi, közgazdasági, illetve informatikai feladatok napi értelmezésében és megoldásában.


A verseny meghirdetése óta több mint 50 egyetemi eseményt szervezett  az IBM és az iLex tíz országban, több mint 2500 hallgató részvételével.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-...
Bővebben >>