. Ma Ervin napja van.
„Hibrid” koncertekre számíthatnak a zenerajongók
2021-05-06 19:08:29
 „Hibrid” koncertekre számíthatnak a zenerajongók

„Hibrid” koncertekre számíthatnak a zenerajongók

Egyelőre ugyan korlátozott nézőszám mellett, de megtartotta az évad  első  koncertjét csütörtökön a Pannon Filharmonikusok.
 
A hatályos kormányrendelet alapján egyeztetve alakította ki a koncertlátogatások rendjét a Kodály Központot üzemeltető Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft-vel közösen. Úgynevezett „hibrid” koncertekre számíthat a közönség, ugyanis az előadások többségét élőben is közvetítik és a Kodály Központ nézőterén is helyet foglalhatnak a bérlettel rendelkezők, de lesz  olyan is, amelyre jegy vásárolható.  A zenekar vezetése hangsúlyozza, hogy annak érdekében nyitja meg óvatosan, lépésenként hangversenyeit a nagyközönség előtt, hogy
a várt találkozások a zenekar és közönsége között biztonságosak legyenek, a zene felhőtlen élvezetéről szóljanak.

„Mindenképpen azt javasoljuk, hogy előzetesen és alaposan tájékozódjon mindenki arról, hogy ő maga és családja mikor, milyen feltételekkel érkezhet a Kodály Központba! A kollégáink felkészültek a közönség fogadására, de szeretnék, ha senkit nem érne csalódás az ideérkezés után, mert csak itt derül ki, hogy jelenleg még nem léphet be a koncertterembe!” – emelte ki Graf Orsolya, a zenekar marketing és kommunikációs vezetője.

A Kodály Központba jelenleg kétféle módon lehet belépni, egyrészt a zenekar jegypénztárának nyitvatartási idejében, azaz hétfőtől csütörtökig 10-18 óráig, pénteken 10-16 óráig. Ez esetben védettségi igazolvány nélkül, maszkban vehető igénybe a pénztári szolgáltatás, azonban jegypénztáranként egyszerre csak egy ember tartózkodhat az épületben, aki hétköznapokon 18.00 óra előtt érkezne a koncertre, a jegypénztári szolgáltatás szabályozása szerint léphet az épületbe.

A Kodály Központot 18.00 órakor kiürítik, ekkor, azaz mindig  egy órával az adott rendezvény, koncert előtt már a rendezvényeket szabályozó rendeletek érvényesek.  A  rendezvényre kizárólag lázmérést
és a Védettségi igazolvány(plasztik kártya), valamint  arcképes igazolvány (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél ) ellenőrzését követően lehet belépni,  ugyanis a kettő   együtt érvényes. E mellett a belépés feltétele még  az érvényes hangversenybérlet ,, ugyanis egyelőre a koncertek többségét csakis a bérletes közönség látogathatja.

A csütörtöki  Az úrhatnám polgár című hangversenyt csak a Breitner bérlettel rendelkezők élvezhették a helyszínen, azonban a díjmentes élő közvetítésbe bárki otthonról is bekapcsolódhatott  a zenekar honlapjáról elérhető linken keresztül.

Május 15-én 18.00 órakor az Újra éledt zene című előadásra csak a Pannonicum bérleteseket várják, ezen az estén nem lesz élő közvetítés.


Május 30-án A magyar klasszikus zene napján,  a Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth-, és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, karmester és zeneszerző, a zenekar egykori állandó vendégkarmestere munkássága előtt tisztelgő koncertre  azonban vásárolhatóak belépőjegyek, de csak  a Védettségi igazolvánnyal rendelkezők élhetnek ezzel a lehetőséggel. A díjmentes élő közvetítésbe otthonról  is bárki bekapcsolódhatnak.


Június 9-én 19.00 órai kezdettel a Szavak nélkül című hangversenyen csak a Kodály/Breitner bérlettel rendelkezők  vehetnek részt  a Kodály Központban. A díjmentes élő közvetítésbe  azonban bárki bekapcsolódhat.

 

 

Utoljára frissítve: 2021-05-06 19:30:18

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
Bővebben >>