. Ma Ervin napja van.
Hollandiából hozták a kábítószert
2019-10-14 22:03:22
Hollandiából hozták a kábítószert

Hollandiából hozták a kábítószert

A Pécsi Járásbíróság  október 14-én egy hónapra elrendelte egy komlói és egy ligeti férfi letartóztatását jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a két gyanúsított férfi külföldről beszerzett kábítószerrel kereskedett, amit Hollandiából, személygépkocsival szállították Magyarországra. Július 5.  és október 11.  között több baranyai településen, négy alkalommal több, mint 8 kilogramm amfetamin típusú kábítószert értékesítettek, alkalmanként 2,2 millióért. A nyomozók a legutóbbi üzletkötéskor tetten érte őket, az általuk értékesített valamennyi kábítószert lefoglalta.

A gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, öt évtől húsz évig, vagy akár életfogytig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Mindkét gyanúsított büntetlen előéletű, azonban egyikük ellen kábítószer birtoklásának vétsége miatt korábban vádat nyújtott be az ügyészség. Alaposan feltételezhető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének, összebeszéléssel nehezítenék a bizonyítást, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követének el.

A bíróság végzését az ügyész, a gyanúsítottak és a védőik is tudomásul vették, így az végleges.

Utoljára frissítve: 2019-10-14 22:04:09

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátad...
Bővebben >>