. Ma Ervin napja van.
Hosszú évekre rács mögött maradnak
2020-01-16 22:03:34
Hosszú évekre rács mögött maradnak

Hosszú évekre rács mögött maradnak

Nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt jogerősen húsz és tizennyolc év fegyházbüntetésre ítélte a  Pécsi Ítélőtábla azt a két férfit, aki 2014-ben meggyilkolt és kirabolt egy vállalkozót Siófokon.

A Pécsi Ítélőtábla a visszaeső elsőrendű vádlott elsőfokon hozott ítéletét két évvel, tizennyolcra súlyosbította. A Zalaegerszegi Törvényszék által 2018 őszén első fokon a többszörös visszaeső másodrendű vádlottra  kiszabott húsz év fegyházat, valamint harmadik társuk  bűnsegédként elkövetett rablás miatti hat év fegyház büntetését helyben hagyta.

A jogerősen megállapított tényállás szerint az  első rendű vádlott 2014 nyarán anyagi nehézségekkel küzdött, ezért létfenntartását különböző vagyon elleni bűncselekmények elkövetése útján kívánta biztosítani. Rendszeresen látogatta a sértett által üzemeltetett büfét, célirányosan megfigyelte a bevétel alakulását, a készpénz kezelésével és a kassza működésével kapcsolatos gyakorlatot. Az  első rendű vádlott megkereste ismerősét, a  harmad rendű. vádlottat azzal, hogy törjenek be a sértett lakásába és szerezzék meg a férfi pénzét. Ezt követően a harmad rendű felkereste egy korábbi bűntársát, a másodrendű  vádlottat is bevonta a bűncselekmény elkövetésébe.

A  három vádlott 2014 augusztusában döntött a sértett kirablása mellett. Ketten egy-egy fémcsövet magukhoz véve indultak  a férfi lakásához, a harmadik társuk pedig a háztól nem messze fedezte társait. Amikor a vállalkozó, aki előzőleg összegyűjtötte üzleteinek bevételét, kiszállt háza udvarán az autójából, az addig rejtőző két férfi odalépett hozzá. A másodrendű vádlott vasrúddal nagy ütést mért áldozata fejére, aki a földre esett és perceken belül meghalt. A két férfi a sértett nadrágját a benne lévő 1,2 millió forinttal és egy mobiltelefonnal együtt elvitte. A pénzt  a három vádlott egymás között elosztotta.

Az elsőrendű vádlott másnap tudta meg, hogy áldozatuk meghalt. Ekkor egy korábban rendőrként dolgozó ismerősének úgy mondta el a történteket, hogy az általa tervezett rablás során az elkövetők a megbízást túllépve megölték a sértettet. Az ismerős megosztotta a hallottakat korábbi felettesével, aki értesítette a nyomozóhatóságot. Ezután fogták el a vádlottakat.

A jogerős ítélet értelmében csak a harmadrendű vádlott bocsátható feltételes szabadságra, büntetése kétharmadának letöltése után.

Utoljára frissítve: 2020-01-16 22:15:50

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
Bővebben >>