. Ma Andrea napja van.
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
2024-03-27 21:56:19
Húsvétkor az ünnepé a főszerep

Húsvétkor az ünnepé a főszerep

Mi lesz nyitva és mi nem, meg hogyan is közlekedhetünk a négynapos ünnep alatt.

 

Húsvétkor nyitva lesznek a benzinkutaknál működő Spar üzletek (OMV és Lukoil kútjáinal), illetve Fresh Cornerek (MOL) és a mini Tescók (Shell). Valószínűleg az éjjel-nappalik sem zárnak be teljesen (Manna, Roni). Ezen kívül  az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak, az önálló virágboltok,az újságosok, az édességboltok, a vendéglátó- és szórakozóhelyek, a kisebb, boltok, trafikok és a benzinkutak. Az áruházak és bevásárlóközpontok 29-én (nagypénteken), 31-én (húsvétvasárnap) és április 1-jén (húsvéthétfőn) zárva tartanak,

Március 28-án a pénteki napra, 29-én a szombati, 30-án és 31-én az ünnepnapi, április 1-jén a vasárnapi, 2-tól a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok. Az iskolai tavaszi szünet nem befolyásolja a vonatok menetrendjét.

A Volánbusz járatai nagypénteken munkaszüneti, szombaton szabadnapi, 3 húsvétvasárnap munkaszüneti, húsvéthétfőn a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint indulnak. Április 2-án, kedden a hét első tanítási szünetes munkanapjára vonatkozó közlekedési rend lesz érvényben.

Március 28-án, csütörtökön a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára, 29-én, nagypénteken munkaszüneti napra, 30-án, szombaton szabadnapra, 31-én, húsvét vasárnapján munkaszüneti napra, április 1-jén, húsvéthétfőn a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint indulnak a buszjáratok.

Április 2-án, kedden a hét első tanítási szünetes munkanapjára, 3-án és 4-én tanítási szünetes munkanapra, 5-én a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára vonatkozó közlekedési rend lesz érvényben. Április 6-án, szombaton szabadnapon, 7-én, vasárnap a hét első tanítási- és munkanapját megelőző munkaszüneti napon, 8-án, hétfőn pedig már a hét első tanítási- és munkanapján érvényes menetrend szerint közlekednek a járatok.

Pécsen a Tüke Busz járatai a tavaszi szünet első napja március 28. (csütörtök), a szünet utáni első tanítási nap április 8. (hétfő) a következők szerint járnak. A tavaszi szünet ideje alatt hétköznapokon csökkentett munkanapi menetrend szerint közlekednek.

A húsvéti hosszú hétvégén pedig március 29-én (nagypénteken), március 30-án (nagyszombaton) és április 1-jén (húsvéthétfőn) a szabadnapra meghirdetett menetrend szerint, március 31-én (húsvétvasárnapon) a munkaszüneti napra érvényes szerint közlekednek.

A Tüke Busz bérletpénztárai március 28. (csütörtök): állandó nyitvatartás szerint üzemelő bérletpénztárak bérletezési időszakon kívüli, munkanapi nyitvatartás szerint, március 29-én (nagypéntek) pedig valamennyi bérletpénztár zárva tart. Március 30-án  (nagyszombat) valamennyi bérletpénztár a bérletezési időszaknak megfelelő, szabadnapi nyitvatartási rend szerint várja az utasokat, március 31. és április 1. (húsvét első és második napján) között valamennyi bérletpénztár zárva.
Április 2. (kedd): valamennyi bérletpénztár a bérletezési időszaknak megfelelő, munkanapi nyitvatartási rend szerint.
Az ügyfélszolgálati iroda március 29. – április 1. között között zárva tart.

Pécs fizetős parkoló zónáiban a négynapos hosszú hétvégén, azaz március 29-től április 1-ig ingyenessé válik a parkolás. Emellett a felüljáró alatti „Boccaccio” parkoló is díjmentesen használható lesz ebben az időszakban. Ugyanakkor a forgalom csillapított övezetekben továbbra is engedélyhez kötött marad a behajtás és a várakozás.

A BIOKOM  ügyfélszolgálati irodája március 28-a csütörtök: 08:00-14:00-ig nyitva tart, március 29-e és április 1-je között zárva lesz. Április 2-a kedd: 08:00-16:00-ig fogadják az ügyfeleket.
A Pécsi Köztemető ügyfélszolgálati irodája március 28-a csütörtök: 08:00-14:30-ig tart nyitva, március 29-e és április 1-je között zárva lesz. Április 2-a kedd: 08:00-15:30-ig fogadják az ügyfeleket.

A sírkert a hosszú hétvégén is minden nap látogatható lesz, reggel 7-től délután 5 óráig. Április 2-tól pedig már a nyári nyitva tartás szerint  reggel 6-tól este 8-ig.

Utoljára frissítve: 2024-03-27 21:59:44

További híreink
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nemzetközi díjra jelölték Bacskó Tündét
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jelöltje az Elle Awards Az év színésznője díjára.
2024-04-13 22:04:57, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>