. Ma Ervin napja van.
Ingyenes karanténjárat indult Pécsett
2020-11-19 20:30:39
Ingyenes karanténjárat indult Pécsett

Ingyenes karanténjárat indult Pécsett

Pécsett a Gyerektaxi mellett elindult az ingyenes karanténjárat is.

A pécsi Gyerektaxi két éve segíti Baranya székhelyén a családokat. A  szolgáltatás nemrégiben veszélybe került, miután november végén megszűnik a működéséhez szükséges pályázati forrás. A program fennmaradása érdekében adománygyűjtésbe kezdett a Pécsimami, amelynek eredményeként a  fél millió forintot gyűjtöttek össze, a pécsi önkormányzat civil tanácsnoka a civil keretéből 1.6 millió forint támogatást nyújt. A gyerektaxi azoknak a családoknak az életét segíti, ahol a kismamák visszaszeretnének menni dolgozni, de az iskolába és szakkörökre való elvitelét a gyerekeknek nem tudják megoldani.

A gyerektaxi mellett egy teljesen ingyenes, karanténjáratot is indítanak annak köszönhetően, hogy a egy kis busszal is gazdagabbak lettek. A Via Markt kisbolt-hálózat üzemeltetője ugyanis, egy kilenc személyes kisbuszt ajánlott fel a civil szervezetnek a piaci ár alatt, amelynek szervizelését az Amreinracing Kft. végzi majd ingyenesen.


A karantén-járattal a Pécsimami Közhasznú Egyesület, azoknak kíván segíteni, akik  a járványhelyzet  miatt nem hagyhatják el az otthonukat és nincs segítségük, aki bevásárolna nekik. Házhoz viszik a legszükségesebb élelmiszereket, gyógyszereket, tisztálkodási - és tisztítószereket  ingyenesen, csak a megvásárolt termékek árát kell megfizetniük a Karanténjárat futárának.


A Karanténjárat kapacitása véges, ezért elsősorban azok jelentkezését várják, akik igazolt betegség miatt családjukkal karanténban vannak, vagy kontakt kutatás eredményeként kerültek 10 napos karanténba és egyedül élnek

Utoljára frissítve: 2020-11-19 20:31:06

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>