. Ma Ervin napja van.
Innovatív eszközökkel segítenek
2016-07-23 02:16:51
Innovatív eszközökkel segítenek

Innovatív eszközökkel segítenek

Összesen 20 millió forint értékű eszköztámogatásban részesült a K&H Gyógyvarázs programjának köszönhetően kilenc  megye tizennégy gyermek-egészségügyi intézménye.


A műszerek között olyan innovatív, korszerű eszköz is találhatók, amellyel a legkisebb betegek vizsgálata és gyógyítása hatékonyabban és kíméletesebben elvégezhető. A K&H Gyógyvarázs pályázatra idén, ötven négy településről 93 kórház és mentőállomás jelentkezett.


Mint  Hendrik Scheerlinck, a K&H Csoport vezérigazgatója elmondta, 2004 óta 322 kórházi gyermekosztályt és mentőállomást segítettek, amelyeknek összesen 557 millió forint értékben adtak át műszereket a gyerekek minél hatékonyabban gyógyulása érdekében, hogy minél hamarabb legyenek újra egészségesek, s élhessenek teljes életet. Ez a szám  újabb 14 intézménnyel bővült, így már alig van olyan kórház, vagy mentőállomás Magyarországon, amelyik ne kapott volna a program keretében eszközöket. Kitért arra is, hogy miután a gyermekegészségügyet is minél modernebb eszközökkel szeretnék támogatni, ezért a szakmai zsűrivel egyetértésben úgy döntöttek, hogy a korszerű eszközökre beadott pályázatokat idén kiemelten kezelik.


Baranyában az elmúlt 13 évben tizenhat gyermekek gyógyításával foglalkozó osztály és mentőállomás kapott közel 23 millió forint értékben új orvosi műszereket. Idén a K&H gyógyvarázs jóvoltából a Komlói Egészségcentrum, Bányászati Utókezelő és az Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központ 3.940.175 forintot, míg  a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikája 393.675 forintot fordíthat eszközbeszerzésre.


Váczi Ilona, a Komlói Egészségcentrum szemész főorvosa egyebek mellett elmondta, a környezetünkből érkező információk döntő többségét látásunkkal érzékeljük, a jó látás fontossága ezért megkérdőjelezhetetlen. Szólt arról is, a kisgyerekek nem tudják jelezni, ha nem látnak jól, pedig a látásfejlődésben a 0-6 éves kor a meghatározó időszak. A szemészeti elváltozások jelentős részének kezelését, hogy azok sikeresek legyenek gyermekkorban kell elkezdeni. Hangsúlyozta, amennyiben nem ismerik fel időben  bizonyos eltéréseket, mint például a tompalátást, akkor azok később már semmilyen módon nem gyógyíthatók. Kitért arra is, a Komlói Egészségcentrum Bányászati Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központban 1990 óta működik gyermekszemészet, ahol ez idáig nem rendelkeztek speciális gyermekszemészeti műszerekkel, amelyek beszerzésére a K&H Gyógyvarázs által nyújtott támogatás révén lehetőség nyílt.

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>