. Ma Ervin napja van.
Ismét nagy siker volt a Best of Pécs
2016-10-25 20:34:57
Ismét nagy siker volt a Best of Pécs

Ismét nagy siker volt a Best of Pécs

Bortermelők, a hegy levének kedvelői adtak egymásnak randevút, immár harmadik alkalommal  a Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület Best of Pécs elnevezésű rendezvényén.

A kétszeres olimpiai bajnok Bartók Béla Férfikar által előadott bordalok mellett kóstolhatták meg a borkedvelők a Pécsi borvidék és a Pécs-Mecseki Borút borászatainak aranyérmes és prémium borait a testes vöröseket, az egyedi íz-hatású  rozékat és különleges illatanyagú fehéreket.

A szinte az első pillanattól jelen levő Belward Pincészet, a Bene Pincészet,a Hárs Család Biopincészete, a  Hetényi Pincészet, a Kovács-Harmat Pincészet, a  Lisicza Borház, a Matias Borászat, a Radó Pince, a Szabó Pince, a Planina Borház, a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete, az Eberhardt Pincészet mellett idén megjelent rajta boraival a Colonus Borház és a Neuperger Pincészet is.

A borkóstoló keretében immár második alkalommal adták át a Pro Vinum Regio Elismerő diplomát, amelyet ebben az esztendőben Radó István, a Pécs-Mecseki Borút elnökségi tagja, valamint a Boda önkormányzata vehetett át.

Radó István harmadik generációs borász, aki a szakma szeretetét már fiának is továbbörökítette. A családi tradíciókat ápolandó a Pécsi borvidék meghatározó fajtája, a Cirfandli egyik legfőbb zászlóvivője. Az egyik utolsó tüke, aki Pécs területén komolyabban ápolja a komoly borászati hagyományokat. Tevékeny részt vállalt a Pécs-Mecseki Borút megalapításában, megalakulása óta az Egyesület elnökségének tagja. Szakmai feladatokból is részt vállalva a Pécs Vidéke Hegyközség elnöki pozícióját is ellátja.

Boda lakói évszázadok óta különös gondossággal művelték szőlőiket. Ezt a tradíciót ápolja lelkiismeretesen a település önkormányzata és a mögötte álló aktív civil támogatói kör. Közösségi pincefejlesztésük példa értékű a borvidéken. Rendezvényeikkel, mint például a Vince napi borszentelés, nagyban hozzájárulnak az igényes borfogyasztás megismertetéséhez és a minőségi borkészítés mind szélesebb körben történő elterjesztéséhez.

Utoljára frissítve: 2016-10-25 20:35:48

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>