. Ma Ervin napja van.
Jó Ember Díj Szasónak
2018-04-22 22:11:54
Jó Ember Díj Szasónak

Jó Ember Díj Szasónak

A Káplár László Jó Ember Díjat tizenharmadik alkalommal adták  át, ebben az esztendőben Szabó Pál, Szasónak ítélték oda.
 
A hagyományokhoz híven a  pécsváradi vár díszterme  adott otthont a díjátadónak. Az idei évben  a Judit Hagner Németországban élő magyar szobrász simogató emberi kezet mintázó alkotását, a Budapesten élő Szabó Pál, Szasó vehette át, aki  a kórházban fekvő, beteg gyerekeknek  nyújt támogatást adományok gyűjtésével, azok átadásával. E mellett  személyesen is meglátogatja a kis betegeket, valamint gyerekbarát ötletek és módszerek bevezetésével segíti lelkiállapotuk, közérzetük javulását, és ezzel  közvetve gyógyulásukat. Többük életét a kórházi kezelést követően is folyamatosan nyomon követi.


A Jó ember-díjat a Káplár László Alapítvány, névadója, az MTI 2003-ban, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt baranyai szerkesztőségvezetőjének emlékére alapította az általa képviselt értékrendnek a megőrzésére. Évente egyszer adják ki, a díjazottról az alapítvány kuratóriuma dönt. Esztendőről, esztendőre olyan személyek kerülnek fel a jelöltek listájára, akik a szívükkel látva, egyszerűen csak teszik a dolgukat önzetlenül és közben észre sem veszik, hogy milyen sok ember javát szolgálják


Az elismerés átadását minden évben Káplár László kedvenc virága, a bánáti bazsarózsa virágzásának idejéhez igazítják. A díjátadót követően a résztvevők mind minden évben  a pécsváradi várból elgyalogoltak a Zengőre, a bánáti bazsarózsák termőhelyéhez.

Utoljára frissítve: 2018-04-22 22:12:32

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>