. Ma József napja van.
Jó ilyen háttérrel versenyezni
2019-10-10 22:22:57
Jó ilyen háttérrel versenyezni

Jó ilyen háttérrel versenyezni

A jó szereplést Pécsett is folytatná a Citroën Rally Team Hungary csapata.

 Hosszabb szünet után a hétvégi Mecsek Rallye a hazai ralibajnokság következő állomása. A Velenczei Ádám – Zsiros Gábor duó két teszten is túl van a Citroën C3 R5 versenyautójával, hogy felkészülten és dobogós reményekkel indulhasson a pécsi versenyen. Az újdonsült páros második a bajnokságban, ezt a pozíciót megtartva szeretnék befejezni a szezon utolsó előtti versenyét.

A jó szereplést Pécsett is folytatná a Citroën Rally Team Hungary csapata. A Citroën Rally Team Hungary versenyzőpárosa a bajnoki tabellán a második helyen áll, ennek megfelelően komoly tesztekkel készült a csapat a pécsi futamra.

Mint Velenczei Ádám pilóta a tesztek után  elmondta, hasznos volt a két egymást követő tesztnap, hiszen meglehetősen régen ültek navigátorával együtt a  versenyautóba. Vissza kellett rázódniuk. Kitért arra is, a teszt során sok mindent ki tudtak próbálni az autón. Rugókat cserélgettek, finomították a beállításokat. Folyamatosan kontrollálták  az idejüket a tesztek során.

„A szűk, erdei szakaszokon fog eldőlni a verseny, hiszen a széles, jó minőségű gyorsaságikon már mindenki nagyon sokszor versenyzett, ott nem várhatóak nagy különbségek. A legnehezebb talán az alsómocsoládi szakasz, ahol technikás, szűk részt vált fel egy széles és ezt a ritmusváltást kell tudni jól megoldani.” – teszi mindehhez hozzá Zsiros Gábor navigátor.

 Az autónak ez a második versenye, érezni rajta még az ’újautó’ szagot. A Tagai Racing Technology tökéletes munkát végzett a felkészítés során is és a futamokon is nagyon profin dolgozik az egész csapat. Ahogy a versenyzők fogalmaznak: „Jó ilyen háttérrel versenyezni!”
A csapat első közös szezonját futja idén, ennek megfelelően még nincs tapasztalatuk a versenyzőknek ezzel a versenyautóval ezeken a gyorsasági szakaszokon.

A nagy hagyományokkal  rendelkező pécsi verseny idén is változatos programmal, különböző ritmusú pályákkal várja a nevezési listák alapján előreláthatólag több, mint 150 indulót.
A pécsi program a vasárnapi országos önkormányzati választások miatt egy nappal előrébb csúszik a megszokotthoz képest. A mindig látványos, nézők számára közkedvelt prológot csütörtök este rendezték meg, pénteken hat, valamint szombaton újabb hat gyorsasági szakasz teljesítése után az ünnepélyes céldobogót a patinás Széchenyi téren állítják fel.

Utoljára frissítve: 2019-10-11 20:39:42

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Tudományegyetem, mint konzorciumvezető és hat konzorciumi partnere (HUN-REN Kísérleti Orvostudományi K...
Bővebben >>