. Ma Ervin napja van.
Jó ilyen háttérrel versenyezni
2019-10-10 22:22:57
Jó ilyen háttérrel versenyezni

Jó ilyen háttérrel versenyezni

A jó szereplést Pécsett is folytatná a Citroën Rally Team Hungary csapata.

 Hosszabb szünet után a hétvégi Mecsek Rallye a hazai ralibajnokság következő állomása. A Velenczei Ádám – Zsiros Gábor duó két teszten is túl van a Citroën C3 R5 versenyautójával, hogy felkészülten és dobogós reményekkel indulhasson a pécsi versenyen. Az újdonsült páros második a bajnokságban, ezt a pozíciót megtartva szeretnék befejezni a szezon utolsó előtti versenyét.

A jó szereplést Pécsett is folytatná a Citroën Rally Team Hungary csapata. A Citroën Rally Team Hungary versenyzőpárosa a bajnoki tabellán a második helyen áll, ennek megfelelően komoly tesztekkel készült a csapat a pécsi futamra.

Mint Velenczei Ádám pilóta a tesztek után  elmondta, hasznos volt a két egymást követő tesztnap, hiszen meglehetősen régen ültek navigátorával együtt a  versenyautóba. Vissza kellett rázódniuk. Kitért arra is, a teszt során sok mindent ki tudtak próbálni az autón. Rugókat cserélgettek, finomították a beállításokat. Folyamatosan kontrollálták  az idejüket a tesztek során.

„A szűk, erdei szakaszokon fog eldőlni a verseny, hiszen a széles, jó minőségű gyorsaságikon már mindenki nagyon sokszor versenyzett, ott nem várhatóak nagy különbségek. A legnehezebb talán az alsómocsoládi szakasz, ahol technikás, szűk részt vált fel egy széles és ezt a ritmusváltást kell tudni jól megoldani.” – teszi mindehhez hozzá Zsiros Gábor navigátor.

 Az autónak ez a második versenye, érezni rajta még az ’újautó’ szagot. A Tagai Racing Technology tökéletes munkát végzett a felkészítés során is és a futamokon is nagyon profin dolgozik az egész csapat. Ahogy a versenyzők fogalmaznak: „Jó ilyen háttérrel versenyezni!”
A csapat első közös szezonját futja idén, ennek megfelelően még nincs tapasztalatuk a versenyzőknek ezzel a versenyautóval ezeken a gyorsasági szakaszokon.

A nagy hagyományokkal  rendelkező pécsi verseny idén is változatos programmal, különböző ritmusú pályákkal várja a nevezési listák alapján előreláthatólag több, mint 150 indulót.
A pécsi program a vasárnapi országos önkormányzati választások miatt egy nappal előrébb csúszik a megszokotthoz képest. A mindig látványos, nézők számára közkedvelt prológot csütörtök este rendezték meg, pénteken hat, valamint szombaton újabb hat gyorsasági szakasz teljesítése után az ünnepélyes céldobogót a patinás Széchenyi téren állítják fel.

Utoljára frissítve: 2019-10-11 20:39:42

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>