. Ma Berta napja van.
Jövőkód és kaland tábor
2020-06-11 19:05:33
Jövőkód és kaland tábor

Jövőkód és kaland tábor

Legyen akár űrkalandor, akár a történelmi rejtélyek kedvelője, minden gyermek megtalálja a neki tetsző nyári tábort a Zsolnay Örökségkezelő NKft. kínálatában.

Múltidéző - jövőkutató kalandozások várják a gyerekeket Pécsett az ötnapos Jövőkód táborban. A valóság és a fikció szülte történetek világába varázsolják őket annak szervezői, ahol mesék, játékok, kalandok várják őket. Egy történelmi expedíció keretében ismerhetik meg Pécs történetét, titokzatos ódon épületeit, és azok  akik megfejtik az évezredes kódot, azok választ kaphatnak a lehetséges jövőre is. A tábor központi helyszíne az UNESCO világörökségként elismert Cella Septichora Látogatóközpont, de a résztvevők Pécs számos, izgalmas helyszínére ellátogatnak június 29 – július 3 között.

Természettudományos kaland táborban július 13-17 között a Zsolnay Negyedben a természettudományokat kedvelő gyerekek játszva kóstolhatnak bele  a fizika, a biológia, a kémia és a földrajz egyes területeibe, kiemelten a csillagászat titokzatos világába.
A résztvevők különböző, látványos planetáriumi bemutatókon vehetnek részt, a Varázsóra fizikai kísérleteivel, és a Labor – Interaktív Varázstér játékaival ismerkedhetnek meg. A kísérletekhez saját eszközt készíthetnek maguknak, de lesz csillagászati foglalkozás, kézműveskedés, ügyességi sportjátékok és szó lesz a felelős állattartásról is.


A tábor egyik kuriózuma az Irányítsd a robotot! című Mars-küldetés, ennek során a gyerekek tablet segítségével Lego robotot irányíthatnak a vörös bolygó felszínén. Ugyancsak érdekesnek ígérkezik a drónokkal való játék, de megismerkedhetnek a mikroszkópokkal is, és izgalmas keresőjátékon is részt vehetnek a Zsolnay Negyed parkjában.

Utoljára frissítve: 2020-06-11 19:06:00

További híreink
Mindenki szívében van egy dallam
A Belügyminisztérium és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület megbízásából a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság nyílt pályázatot hirdetett alapfokú zeneoktatá...
2020-08-05 08:20:34, Hírek, Környezetünk Bővebben
Siker volt a Nő-Köz-Pont Kisharsányban
Sikeres volt a “Magam Adom!-Siklós járási nők a családban és a munkahelyen, Nő-Köz-Pont Kisharsányban” címet viselő a nők munkavállalását segítő projekt.
2020-08-04 20:30:18, Hírek, Környezetünk Bővebben
A szerződéses ár megállapodás kérdése
Jó minőségű kalászos vetőmag kerülhet ősszel a földekbe.
2020-08-02 20:43:59, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Csúcskategóriás CT-készülékkel bővült a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának eszközparkja.
Bővebben >>