. Ma Áron napja van.
Kendermagolaj? Ismerd meg Te is a félreértett csodanövényt!
2020-02-22 19:38:39
Kendermagolaj? Ismerd meg Te is a félreértett csodanövényt!

Kendermagolaj? Ismerd meg Te is a félreértett csodanövényt!

A nagyszerű hidratálónak számító kender a végletekig kiszáradt bőrnek is enyhülést hozhat, ezért mindenképpen külön bejegyzést szerettünk volna szentelni a bemutatásának. A cikkben ismertetjük a kendermagolaj pozitív hatásait, egyúttal kitérünk a csodaszámba menő összetevő alkalmazásának történetére is.


A kendermagolaj pozitív hatásairól hallottál már?


Hallottad például, hogy milyen kiválóan képes hidratálni a bőrt? Ez a tulajdonság ugyanis olyannyira igaz rá, hogy a fantasztikusan tápláló mivoltának hála, még a hideg éghajlaton élők száraz és repedezett kézfején található bőrfelületre is megoldást jelent. A kendermagolaj ráadásul a bőr védelmét és ellenálló képességét is látványosan képes javítani. Egyáltalán nem a véletlen műve tehát, hogy a rendszeres fizikai hatásoknak kitett kezek valódi megmentőjeként szokás emlegetni ezt a félreértett csodanövényt.
A kender rossz hírének megszüntetéséhez és elfogadtatásához bizony időre volt szükség


Anita Roddick, a The Body Shop alapítója már az 1990-es évek elején felismerte a kender pozitív erejét. Hogy az ő szavait idézzük, „a szépségiparban kevés olyan összetevő jut eszembe, ami már pusztán hatékonysága és ereje miatt ennyire kitűnt volna a többi közül”.
A kender alkalmazása azonban korántsem ment könnyen, köszönhetően a „másik típusú” kender rossz hírének. A kendermagolajos kollekció 1998-ban történő bevezetését heves ellenállás kísérte a politika és a közvélemény részéről is, ezért nem kevés munkába került a növény elfogadtatása.


Lefoglalt termékekkel és betiltott hirdetésekkel volt kikövezve az a rögösnek számító út, amelyet a The Body Shop képviselői elszántan vittek végig, ennek eredményeként pedig manapság bárki a saját bőrén érezheti a kendermagolaj jótékony hatását.


Hatékonyan a száraz kezek ellen kendermagolajos kézkrémmel


Leginkább a kemény fizikai munkát végző és sok esetben a hidegben dolgozó kezek hajlamosak megsínyleni az időjárási viszontagságokat. Ezeknek a kezeknek bizony ápolásra van szükségük a kellemetlen kiszáradás elkerülése végett.
Egy 100 ml-es tubusban szám szerint 900 kendermagban rejlő jótékony tulajdonság gyűlik össze koncentráltan, ezáltal akár egy teljes napon át kitartó védelmet képes biztosítani a kezeknek. Jöhet fagyos hideg levegő és metsző szél, a kendermagolajos kézkrém bizony nem veszít a hatékonyságából.


Mindenképpen érdemes kipróbálnod ezt a sokáig rosszul megítélt csodanövényt, amely eddig sosem tapasztalt törődést képes kölcsönözni a kezeknek. Akár a saját bőrödön is kipróbálhatod, de jó eséllyel a párod is vevő lehet egy ilyen csúcsszuper készítményre.

Utoljára frissítve: 2020-02-23 11:10:08

További híreink
Elhunyt Peskó Zoltán
Hosszan tartó betegséget követően 83 éves korában elhunyt Peskó Zoltán karmester és zeneszerző, a Pannon Filharmonikusok egykori zeneigazgatója.
2020-04-01 18:14:14, Hírek, Környezetünk Bővebben
Az intézkedések lassítják a járvány terjedését
Bár a csoportos megbetegedés stádiumában tart Magyarország, a számok azonban nem növekednek annyira drasztikusan.
2020-03-30 20:44:35, Hírek, Környezetünk Bővebben
Korlátozások a hulladékudvarokban
Mindannyiunk érdeke, hogy a járvány terjedését lassítsuk és egymás egészségét óvjuk, ezért Pécsett korlátozzák a lakossági hulladékudvarokban a hulladék átvételét.
2020-03-29 03:13:49, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon először sikerült meghatározni a koronavírus teljes genomját.
Bővebben >>