. Ma Ervin napja van.
Kendermagolaj? Ismerd meg Te is a félreértett csodanövényt!
2020-02-22 19:38:39
Kendermagolaj? Ismerd meg Te is a félreértett csodanövényt!

Kendermagolaj? Ismerd meg Te is a félreértett csodanövényt!

A nagyszerű hidratálónak számító kender a végletekig kiszáradt bőrnek is enyhülést hozhat, ezért mindenképpen külön bejegyzést szerettünk volna szentelni a bemutatásának. A cikkben ismertetjük a kendermagolaj pozitív hatásait, egyúttal kitérünk a csodaszámba menő összetevő alkalmazásának történetére is.


A kendermagolaj pozitív hatásairól hallottál már?


Hallottad például, hogy milyen kiválóan képes hidratálni a bőrt? Ez a tulajdonság ugyanis olyannyira igaz rá, hogy a fantasztikusan tápláló mivoltának hála, még a hideg éghajlaton élők száraz és repedezett kézfején található bőrfelületre is megoldást jelent. A kendermagolaj ráadásul a bőr védelmét és ellenálló képességét is látványosan képes javítani. Egyáltalán nem a véletlen műve tehát, hogy a rendszeres fizikai hatásoknak kitett kezek valódi megmentőjeként szokás emlegetni ezt a félreértett csodanövényt.
A kender rossz hírének megszüntetéséhez és elfogadtatásához bizony időre volt szükség


Anita Roddick, a The Body Shop alapítója már az 1990-es évek elején felismerte a kender pozitív erejét. Hogy az ő szavait idézzük, „a szépségiparban kevés olyan összetevő jut eszembe, ami már pusztán hatékonysága és ereje miatt ennyire kitűnt volna a többi közül”.
A kender alkalmazása azonban korántsem ment könnyen, köszönhetően a „másik típusú” kender rossz hírének. A kendermagolajos kollekció 1998-ban történő bevezetését heves ellenállás kísérte a politika és a közvélemény részéről is, ezért nem kevés munkába került a növény elfogadtatása.


Lefoglalt termékekkel és betiltott hirdetésekkel volt kikövezve az a rögösnek számító út, amelyet a The Body Shop képviselői elszántan vittek végig, ennek eredményeként pedig manapság bárki a saját bőrén érezheti a kendermagolaj jótékony hatását.


Hatékonyan a száraz kezek ellen kendermagolajos kézkrémmel


Leginkább a kemény fizikai munkát végző és sok esetben a hidegben dolgozó kezek hajlamosak megsínyleni az időjárási viszontagságokat. Ezeknek a kezeknek bizony ápolásra van szükségük a kellemetlen kiszáradás elkerülése végett.
Egy 100 ml-es tubusban szám szerint 900 kendermagban rejlő jótékony tulajdonság gyűlik össze koncentráltan, ezáltal akár egy teljes napon át kitartó védelmet képes biztosítani a kezeknek. Jöhet fagyos hideg levegő és metsző szél, a kendermagolajos kézkrém bizony nem veszít a hatékonyságából.


Mindenképpen érdemes kipróbálnod ezt a sokáig rosszul megítélt csodanövényt, amely eddig sosem tapasztalt törődést képes kölcsönözni a kezeknek. Akár a saját bőrödön is kipróbálhatod, de jó eséllyel a párod is vevő lehet egy ilyen csúcsszuper készítményre.

Utoljára frissítve: 2020-02-23 11:10:08

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>