. Ma Ervin napja van.
Későn ébredtek a brazilok
2018-07-06 23:05:18
Későn ébredtek a brazilok

Későn ébredtek a brazilok

Talán a legizgalmasabb és a legtöbb gólt hozó negyeddöntő következik a huszadik játéknap esti programjában!


Brazília és Belgium is szórakoztató, okos focival rukkolt elő eddig a 21. világbajnokságon, én ezért is merem megkockáztatni előbbi kijelentésemet. A brazilok nyerték eddig a legtöbb világbajnoki címet, összesen ötöt, mai ellenfelüktől is csak egyszer, 1963-ban kaptak ki. Legutóbb 2002-ben találkoztak világbajnokságon a ma este mérkőző felek, akkor sima dél-amerikai győzelem lett a vége, 2:0-ra nyertek a brazilok. Tudni kell róluk azt is, hogy eddig hét világbajnokságon jutottak döntőbe, azok közül csak kettőt buktak el 1950-ben és 1998-ban. Ez utóbbit a franciák ellen játszották és nagyot égtek akkor Párizsban. Most abban az esetben ismétlődik meg az a mérkőzés, ha Adenor Leonardo Bacchi csapata nyerni tud a belgák ellen. Akik csak egyszer, 1986-ban jutottak tovább a negyeddöntőből történetük során! Harminckét évvel később minden esélyük megvan erre, hiszen a csapat ereje talán még nagyobb, mint a híres elődöké. Térjünk rá kettejük ma esti találkozójára és ejtsünk néhány szót a kezdőcsapatokról és az eddig látottakról!


 Mindkét küzdő félnek jutott legalább egy küzdelmes meccs ezen a vébén! A brazilok kínkeservesen verték a csoportban Costa Ricát, a Svájc elleni sikert elszórakozták, de ott is nyerhettek volna. Mexikót okos játékkal és simán verték, legutóbb tehát nem volt miért izgulni. Amiért ez a belga válogatott veszélyes az a lelki ereje, amelyet Japán ellen mutatott. 52 percnyi játék után már mindenki temette őket, ám fel tudtak állni és ez a tény ma estére óriási erőt adhat nekik.


A kezdőcsapatokról annyit mondanék, hogy két változás történt a csapatoknál a nyolcaddöntő óta, Tite visszatette a brazil védelem baloldalára Marcelót valamint a középpályán Fernandinho kezd majd az eltiltott Casemiro helyén! A belgáknál is van olyan, aki emiatt nem játszhat, Carrasco helyén Chadli focizik, míg Mertenst Fellaini pótolja majd! Nemsokára kezdődik tehát a második negyeddöntő és én már alig várom, hogy beteljesedjen, amit a bevezető elején jósoltam!


A brazil kezdőcsapat: Alisson – Fágner, Thiago Silva, Miranda, Marcelo – Fernandinho, Paulinho – Willian, Coutinho, Neymar – Gabriel Jesús Szövetségi kapitány: Adenor Leonardo Bacchi
A belga kezdőcsapat: Courtois – Alderweireld, Kompany, Verthonghen – Meunier, Fellaini, Witsel, Chadli –  Lukaku, Eden Hazard, De Bruyne Szövetségi kapitány: Roberto Martínez
Játékvezető: Milorad Mazsics (Szerbia)
Nézőszám: 42843 fő


1. perc: Sárga-kékben a brazilok kezdik ezt a negyeddöntőt, tiszta pirosban a belgák! A szerb Milorad Mazsics a játékvezető! Hatodszorra küzdenek meg tehát egymással!
8. perc: KAPUFA!!!!!! Neymar baloldali szögletét csúsztatja meg középen Miranda, majd lábbak Thiago Silva két méterről a baloldali lécre püföli!
10. perc: Paulinho van bent tök üresen a belga kapu előtt, amikor Willian elrúgja jobbról a szögletet, de eltöri a labdát, így a védelem blokkol!
13. perc: HOPPÁ!!! VEZETNEK A BELGÁK!!! Chadli rúg egy szögletet balról, a rövid oldalon pedig Fernandinho ér bele szerencsétlenül! Öngól! 1:0
26. perc: Courtois Kivédi!!! Méghozzá Marcelo jó 25 méteres lövését! Nyomnak a brazilok, náluk van többet a labda, egyenlíteniük még nem sikerült!
31. perc: ÓRIÁSI GÓL!!! Kettővel megy Belgium! Lukaku szerez labdát a saját térfelén, egy csel után kiugratja De Bruyne-t, aki elviszi tizenhét méterig, majd elképesztő erővel kilövi a bal alsót! 2:0! Hatalmas bajban Brazília!
36. perc: Marcelo baloldali ívelésére emelkedik középen Gabriel Jesús de kapu mellé fejel! Kompany volt a védője, ő helyezkedett rosszul!
37. perc: Előbb Marcelo beadása pattan balról életveszélyesen a belga kapura, azt kiszedi Courtois, majd Coutinho 20 méteres löketét üti a belga kapus szögletre! Két óriási védés!
45. perc: Egy percet hosszabbított Milorad Mazsics! Vége az első félidőnek!


Komoly bajban van a brazil válogatott, amely egy öngóllal és egy zseniális belga kontrával került hátrányba. Pedig jól kezdték ezt az összecsapást, beszorították a belgákat, de a helyzeteikkel nem tudtak élni. Közel járunk ahhoz, hogy elszenvedje az elmúlt két évtizedben hatodik vereségét is európai csapattól világbajnokságon a brazil csapat, ha így lesz, akkor biztosan láthatunk majd a döntőbe európai csapatot, méghozzá kettőt is! Azonban ne felejtsük, hogy van még egy félidő és 45 perc alatt vissza lehet jönni, amit épp legutóbb a belgák bizonyítottak a nyolcaddöntőben!


46. perc: Cserélnek a brazilok a szünetben! Willian helyére hozza Tite Roberto Firminót! A belgák elkezdik a második félidőt!Hármat kéne rúgni a biztos továbbjutáshoz a braziloknak!
48. perc: Sárga lap! Alderweireld kapja, mert felrúgta Paulinhót! Ezzel kezdünk!
57. perc: Gabriel Jesús esett el az alapvonalnál a jobboldalon, hosszú percekig dolgozott a videó-bíró, végül arra jutottak, hogy csak színészkedett, megy tovább a játék!
58. perc: Újabb brazil csere! Douglas Costa is bejön Gabriel Jesús helyére!
62. perc: Hazard kap egy kiugratást a baloldalon, majd a jobb alsó mellé lő centikkel! Ugyanaz a recept, mint az első félidőben! Majdnem ott a harmadik!
71. perc: Meunier elgáncsolta Neymart, ezzel az elődöntőt is kihagyja majd, mert kap érte egy sárga lapot!
73. perc: Renato Augusto is pályára lép ma, aki Paulinhót váltja! Nagyon úgy fest, hogy ez volt az utolsó brazil csere! Közben a helyszíni bemondó bejelenti, hogy 42843 néző látja a brazil szenvedést!
76. perc: SZÉPÍT BRAZÍLIA!!! Renato Augusto fejeli középen a jobb alsóba Neymar baloldali ívelését! 1:2! És van még hátra hosszabbítással együtt 20 perc! Lehet még ebből jó meccs!
81. perc: MELLÉ!!!! Coutinho passzol a melletti futó Renato Augustónak, aki középről, a tizenhatosról centikkel eltéveszti a bal alsót!
83. perc: Cserélnek a belgák! ŰA megsérült Chadli jön le, Thomas Vermaelen érkezik a helyére! Még jobban beáll védekezni tehát Belgium, nem biztos, hogy ez jó taktika, de Roberto Martínez tudja!
84. perc: Neymar kap labdát a baloldalon, majd visszateszi a tizenhatos előterébe érkező Coutinhónak, aki borzalmasan találja el! 20 méterrel mellé!
86. perc: Fernandinho lebirkózza Hazardot, megkapja a sárga lapját az esetért!
87. perc: Újabb csere! Lukaku jön le a belgáknál és Tielemans fog bejönni!
90. perc: Szegény Hazard! Most hasra fekteti Fágner, ezért is jön a lap! 5 perc lesz a hosszabbítás!
93. perc: Douglas Costa keverget a jobboldalon, majd lepasszolja Neymarnak, aki 18-ről ellövi és a jobb felső elől piszkálja ki Courtois!
95. perc: Ennyi volt! Vége a mérkőzésnek!


Brazília vereségével kijelenthető, minden dél-amerikai csapat elköszönt az oroszországi labdarúgó világbajnokságtól! Az is biztos, hogy Európába kerül majd a világbajnoki trófea, csak azt nem tudjuk, melyik országba! Későn ébredtek a brazilok, hiába támadták végig az utolsó 20 percet, a belgák pedig nagyon jól menedzselték az időt. Roberto Martínez együttese minimum megismétli ezzel az 1986-os eredményt, amikor ugye az elődöntőig jutott a belga válogatott. Izgalmas mérkőzést láttunk tehát, reménykedjünk a holnapi hasonló folytatásban!            

 (Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2018-07-06 23:13:51

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>