. Ma Stefánia napja van.
Kétszáz hallgató lakhatását támogatja a pécsi egyetem
2022-09-04 08:27:01
Kétszáz hallgató lakhatását támogatja a pécsi egyetem

Kétszáz hallgató lakhatását támogatja a pécsi egyetem

Rendkívül népszerűek a kollégiumi helyek a Pécsi Tudományegyetemen óriási a túljelentkezés az idei évben.

Ezt érzékelve az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat, valamint a Pécsi Tudományegyetemet fenntartó Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány 35-35 millió forinttal támogatja 200 hallgató lakhatását. Ez azt jelenti, hogy 10 hónapon át havi 35 000 forinttal  segíti az egyetem a támogatásra sikerrel pályázó diákokat.


Mint ismeretes, Magyarország első egyeteme az idei felvételi eljárás során is a legnépszerűbb hazai egyetemek között szerepelt: közel ötezerháromszázan kerültek be az általános felvételi eljárás során a PTE-re, míg a közelmúltban zárult pótfelvételin további több mint négyszáz fiatal nyert ide felvételt.


Tekintettel arra, hogy jelenleg kevesebb mint kétezer kollégiumi férőhelye van a PTE-nek, számítani lehetett rá, hogy hamar elkelnek a szabad helyek. Ráadásul az idei kollégiumi felvételi eljárásban mintegy 300 pályázattal több érkezett be, mint a tavalyi év során, látható tehát, hogy az albérletpiac alakulása miatt a kollégiumi elhelyezésre fokozódik az igény.


Mindezeket mérlegelve, a PTE vezetése, az alapítvány kuratóriuma és a hallgatói önkormányzat egyaránt azt szeretné, ha minél többen részesülhetnének a hallgatók közül támogatásban, és megelőznék, hogy bárkinek a lakhatási nehézségek foszlatnák szét a felsőoktatási álmait. Ezért döntöttek a napokban a kétszer 35 millió forintos rendkívüli támogatásról, melynek köszönhetően kétszáz hallgató lakhatását tudják majd segíteni, tíz hónapon át, havi 35-35.000 forinttal.

Utoljára frissítve: 2022-09-04 08:27:22

További híreink
Villányi Franc ünnep hetedszer
Ismét két álló napig Villány a cabernet franc világvárosa.
2022-11-26 09:20:17, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lesz fényfestés, rénszarvasszán és ünnepi koncert is a pécsi Adventen
Pécsett a Dzsámi látványos fényfestése koronázza meg a XI. Adventi Kézműves és Mesevásárt november 25. - december 24. között.
2022-11-25 01:34:10, Hírek, Környezetünk Bővebben
Baranyai méz jár a véradásért
Csütörtökön „Mézes Véradást” tartanak Pécsen a Vérellátó Központban.
2022-11-24 01:33:30, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nemzetközi grafikai fesztivált rendeznek Pécsen november 10 és 20 között
Bővebben >>